Κεφάλαιο καριέρα: Πώς να «πλασάρετε» τέλεια τον εαυτό σας και να αποκτήσετε… «καλό όνομα»

Κεφάλαιο καριέρα: Πώς να «πλασάρετε» τέλεια τον εαυτό σας και να αποκτήσετε… «καλό όνομα»

Πώς να προωθήσετε σωστά τον εαυτό σας

Το ξέρουμε ίσως ακούγεται κάπως περίεργη η φράση «πλασάρω τον εαυτό μου», μα αυτή είναι η αλήθεια. Ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που η εύρεση εργασίας είναι πάρα πολύ δύσκολη, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα καλό όνομα γύρω από το πρόσωπό σας. Η σωστή προώθηση των δυνατοτήτων σας είναι το παν.


- Προβάλετε τον εαυτό σας και τις ικανότητές του, όπως του πρέπει. Μην κλείνεστε στον εαυτό σας και φυσικά μην είσαστε ηττοπαθείς. Πιστέψτε στις ικανότητές σας και δείξτε δυναμισμό. Κανείς δε θέλει αδύναμους και φοβισμένους υπαλλήλους. Ο αέρας και η σιγουριά πουλάνε, είτε το θέλουμε είτε όχι.


- Φυσικά «πλασάρω σωστά τον εαυτό μου» δε σημαίνει γίνομαι ψώνιο. Μάθετε να είσαστε έξυπνοι. Ακούστε προσεχτικά το συνομιλητή σας, καταλάβετε τι είναι αυτό που ζητά, εντοπίστε ποια από τα προσόντα που εσείς έχετε, αναζητά και «πουλήστε» τα σωστά. Κανείς δε συμπαθεί τους «μπλαμπλάδες» που μόνο μιλάνε και από ικανότητες τίποτα. Όλα με μέτρο.


- Μάθετε πάντοτε να είσαστε ακριβείς και συνεπείς στις απόψεις και τις δουλειές που σας αναθέτουν. Αυτό και μόνο δημιουργεί τέλεια φήμη προς το πρόσωπό σας. Ο προγραμματισμός είναι το παν. Το να μπορείτε να βγάζετε εις πέρας καθετί που σας αναθέτουν και να είσαστε σοβαροί και ακριβείς σε αυτά που λέτε και κάνετε είναι πάρα πολύ σημαντικό.


- Να είσαστε εργατικοί και πάντοτε να προσπαθείτε για το καλύτερο. Μην επαναπαύεστε και να φροντίζετε να δίνετε το 100% του εαυτού σας. Έτσι αποκτάτε καλό όνομα στο χώρο εργασία σας και εκτιμάται η προσπάθειά σας!

Διαβάστε ακόμα

Μάθετε το βασικότερο λόγο που τα περισσότερα βιογραφικά καταλήγουν στα... σκουπίδια και πώς να τον αποφύγετε!

7 τύποι εκνευριστικών συναδέλφων και πώς να τους αντιμετωπίσετε έξυπνα

Ανεργία και κατάθλιψη: Πώς θα νικήσεις τον εχθρό και θα χαμογελάσεις ξανά