Βιογραφικό: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Βιογραφικό: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Για να φτάσετε στο σημείο να σας καλέσουν για συνέντευξη, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Ξέρουμε όλοι ότι είναι λάθος να πείτε ψέματα στον μελλοντικό εργοδότη σας σχετικά με τις ικανότητές σας αλλά υπάρχουν, ακόμα, και μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε το βιογραφικό σας. Ας δεούμε τα συνηθέστερα

Ορθογραφικά λάθη
Ακόμα κι αν είναι εμφανές ότι έχουν γίνει από κεκτημένη ταχύτητα, ο άνθρωπος που θα τα δει θα θεωρήσει ότι δεν δίνετε στις λεπτομέρειες την προσοχή που πρέπει, και μπορεί να σκεφτεί ότι αμελείτε και την δουλειά σας- στοιχείο όχι πολύ ελκυστικό για έναν υποψήφιο. Τσεκάρετε επανειλημμένα για πιθανά λάθη και δείξτε το βιογραφικό σας και σε άλλους ανθρώπους που εμπιστεύεστε, μήπως έχουν αυτοί τίποτα να σας επισημάνουν.

Λάθος όνομα αρχείου
Ο υπεύθυνος του HR θα δώσει σημασία σε αυτή την μικρή λεπτομέρεια, οπότε φροντίστε, όταν αποθηκεύσετε το έγγραφο να του δώσετε το όνομά σας. Αυτό βοηθάει τον πιθανό εργοδότη σας να ξεχωρίσουν ευκολότερα το βιογραφικό σας, ανάμεσα στα δεκάδες άλλα που θα παραλάβουν.

Το e-mail από το οποίο το στέλνετε
Φροντίστε να στείλετε το cv από μια διεύθυνση e-mail αυστηρά επαγγελματική (που θα έχει το όνομά σας και όχι άλλα παρατσούκλια). Αν δεν έχετε, φτιάξτε ένα. Αν έχετε δουλειά και απλώς ψάχνετε άλλη, είναι αυτονόητο, αλλά το αναφέρουμε, ότι δεν θα στείλετε το βιογραφικό σας από το εταιρικό e-mail.

Άσχετες πληροφορίες
Πληροφορίες που δεν έχουν να κάνουν με την θέση για την οποία ενδιαφέρεστε συμβάλλουν μόνο στο να χάσει, ο πιθανός εργοδότης σας, πολύτιμο χρόνο. Μην υπερβάλλετε- συμπεριλάβετε μόνο στοιχεία που είναι ενδεικτικά των ικανοτήτων σας και χρήσιμα για την θέση.

Διαβάστε ακόμα:
6 λόγοι για τους οποίους δεν βγάζετε περισσότερα χρήματα
Συνέντευξη για δουλειά: Πώς πρέπει να ντυθείς;
Δεν μου αρέσει η δουλειά μου. Να παραιτηθώ εν μέσω κρίσης;