Αύξηση: Αν είναι να την ζητήσετε, κάντε το σωστά

Αύξηση: Αν είναι να την ζητήσετε, κάντε το σωστά

Ποια είναι τα επιχειρήματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Εάν νομίζετε ότι το δυσκολότερο πράγμα ήταν να ζητήσετε από το αφεντικό σας να συζητήσετε την προοπτική της αύξησης, κάνετε λάθος. Μόλις μπείτε στο γραφείο του, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους θα μπορέσετε να τον πείσετε και να διεκδικήσετε τα χρήματα που σας αξίζουν. Υπάρχουν, όμως, και επιχειρήματα που μπορούν να φέρουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Ας δούμε ποια είναι αυτά, ώστε, όταν έρθει η μεγάλη στιγμή, να τα αποφύγετε.

Μην αναφέρετε ποτέ ότι σας περιμένει μία άλλη εταιρεία
Με τέτοια στρατηγική διαπραγμάτευσης, μπορείτε εξίσου να του πείτε ότι παραιτείστε, αφού το πιθανότερο είναι να σας απολύσει. Κανένα αφεντικό δεν πρόκειται να σας κάνει προσφορά, υπό το καθεστώς απειλής.

Μην χρησιμοποιήσετε σαν παράδειγμα τον συνάδελφο που βγάζει περισσότερα
Είναι αρκετά απλό: Τα χρήματα που πληρώνεστε είναι ανάλογα της δουλειάς σας. Για ποιο λόγο, λοιπόν, κάποιο αφεντικό, να δώσει περισσότερα χρήματα σε εσάς, για την δουλειά του συναδέλφου σας;

Αφήστε εκτός τα προσωπικά σας προβλήματα
Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο, όλοι έχουμε λίγο- πολύ προβλήματα και το αφεντικό σας μπορεί να είναι διατεθειμένο να σας ακούσει, αλλά όταν συζητάτε για την επικείμενη αύξησή σας, δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή. Αύξηση θα ζτηήσετε (και θα πάρετε, τελικά) εφόσον η δουλειά σας το αξίζει. Τα προσωπικά σας προβλήματα δεν είναι δουλειά της εταιρείας.

Μην ζητήσετε υπερβολικά περισσότερα χρήματα
Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι οι εποχές είναι δύσκολες. Το σημαντικό είναι να κάνετε την έρευνά σας, για τα χρήματα που παίζουν στον χώρο και να ξέρετε ποια είναι η αξία σας.

Μην αποφεύγετε την συζήτηση
Βασικότερο λάθος είναι να φοβάστε να ζητήσετε αύξηση. Αν δεν ζητήσετε, ειδικά αυτή την περίοδο, δεν θα πάρετε περισσότερα χρήματα και γι' αυτό, αν πραγματικά πιστεύετε ότι σας αξίζει, καλό είναι να μην αποφεύγετε να ανοίξετε την συζήτηση, από άγχος μήπως η απάντηση που θα πάρετε θα είναι αρνητική.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς η ανανέωση του γραφείου σας μπορεί να βελτιώσει την εργασιακή σας απόδοση!
Εννέα tips για να συνδυάσετε καριέρα, γάμο και παιδιά
Η πρώτη σας μέρα σαν επαγγελματίας: Οδηγός επιβίωσης