To 60% των γυναικών είναι χαρούμενες με τη δουλειά και τη ζωή τους, αντίθετα οι άνδρες…

To 60% των γυναικών είναι χαρούμενες με τη δουλειά και τη ζωή τους, αντίθετα οι άνδρες…

Αισθάνονται την πίεση της εργασίας και της οικογένειας

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι περισσότερες γυναίκες , όπως φαίνεται, είναι απόλυτα ευχαριστημένες με τον τρόπο που έχουν συνδυάσει την επαγγελματική και προσωπική τους ζωή . Μπορεί κάθε μέρα να μάχεται σε ένα γραφείο ή σε μια κουζίνα ωστόσο 6 στις 10 πιστεύουν ότι έχουν βρει την ισορροπία.

Οι άνδρες , όμως , είναι λιγότερο ικανοποιημένοι με τις απαιτήσεις που έχει η ζωή τόσο στην εργασία όσο και στο σπίτι, αν και οι περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι η ισορροπία είναι σε γενικές γραμμές καλή .

Το 13 % των γυναικών συμφώνησαν έντονα πως η ισορροπία εργασίας – προσωπικής ζωής είναι καλή, ενώ σχεδόν οι μισοί - το 48% - είπε ότι είναι μια χαρά . Όμως, το 1/4 είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο και τον χρόνο τους έτσι όπως χωρίζεται..

Μεταξύ των ανδρών , το 53 % θεωρούν ότι η ισορροπία εργασίας - ζωής είναι καλή , αλλά το 31 % δεν είναι ευχαριστημένο.

Η συγγραφέας Jill Kirby , που ειδικεύεται σε θέματα οικογένειας , δήλωσε : « Οι γυναίκες είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένες με τις επιλογές που κάνουν αυτή τη στιγμή . Όπως γνωρίζουμε από προηγούμενες έρευνες , οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο να έχουν χρόνο στο σπίτι και συχνά θέλουν τη μερική απασχόληση , ώστε να μπορούν να έχουν το χρόνο που χρειάζονται με τα παιδιά τους» .