2 πράγματα που σας κρατάνε μακριά από την επιτυχία

2 πράγματα που σας κρατάνε μακριά από την επιτυχία

Και που μπορείτε να αποφύγετε

Πολύ συχνά ακούμε συμβουλές για πράγματα που πρέπει να κάνουμε, για να εξελιχθούμε επαγγελματικά και να αποκτήσουμε την καριέρα που ονειρευόμαστε αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και πράγματα που μπορούμε να αποφύγουμε, αφού μας κρατάνε πίσω και γίνονται εμπόδια στην πορεία μας. Υπάρχουν, σίγουρα, δύο λάθη που όλοι μας έχουμε κάνει, κατά καιρούς, στην επαγγελματική μας ζωή και καλό είναι να τα αποφεύγουμε.

Δεν κάνουμε σχέδια: Αυτή είναι μία συμπεριφορά που έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα στις νεαρές γυναίκες. Οι περισσότερες δεν έχουν σκεφτεί ποιο θα είναι το επόμενό τους βήμα. Μπορεί μέσα στα σχέδιά σας να είναι να αποκτήσετε ηγετική θέση στον χώρο όπου εργάζεστε, αλλά, πιθανότατα, δεν έχετε σκεφτεί ποια ακριβώς θα είναι η διαδικασία για να το επιτύχετε. Αντί να σχεδιάζετε από τώρα πώς θα διακοσμήσετε το γωνιακό γραφείο με την θέα, βάλτε στο μυαλό σας το επόμενο, μικρό βήμα που έχετε να κάνετε που μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά στην καριέρα σας.

Δεν εκτιμάμε αρκετά τις δυνατότητές μας: Όσον αφορά τις δυνατότητες και τα προσόντα μας, έχουμε συχνά την τάση να τα υποβιβάζουμε, αντί να δείχνουμε ότι μπορούμε να τα φέρουμε εις πέρας. Για παράδειγμα, σε μία αγγελία για δουλειά μπορεί να έχουμε 8 από τα 10 προσόντα που απαιτούνται και, ως εκ τούτου, να διστάζουμε να στείλουμε το βιογραφικό μας. Μην διστάζετε, απαντήστε στην αγγελία σαν να μην σας λείπει καμία από τις προϋποθέσεις.

Διαβάστε ακόμα:
Πώς να κλείσετε τον... διακόπτη της δουλειάς, για ένα διήμερο
To 60% των γυναικών είναι χαρούμενες με τη δουλειά και τη ζωή τους, αντίθετα οι άνδρες...
Απολυθήκατε; Αυτά είναι τα 4 βήματα που πρέπει να κάνετε αμέσως