Νιώθετε ότι η δουλειά σας… σκοτώνει; Δεν είστε οι μόνοι

Νιώθετε ότι η δουλειά σας… σκοτώνει; Δεν είστε οι μόνοι

Το άγχος της εργασίας δημιουργεί το αίσθημα του κινδύνου

Όλοι στις μέρες μας φοβούνται για την δουλειά τους αλλά ακόμη περισσότερο όλοι αγχώνονται πολύ μέσα στο εργασιακό τους περιβάλλον με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αίσθημα ότι η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο.
Αυτό μάλιστα υποστηρίζει και μια νέα έρευνα που ασχολήθηκε με το θέμα. Πότε νιώσατε για τελευταία φορά ταχυκαρδία , τους παλμούς σας ανεβασμένους αλλά και τις παλάμες σας ιδρωμένες; Μπορεί όλα αυτά να τα νιώσατε ακόμα και χθες. Όλα αυτά οφείλονται κυρίως στο πως αισθανόμαστε για τον εαυτό μας και την απόδοσή μας στην δουλειά μας.

Γράφοντας σε ένα νέο βιβλίο , ο Ψυχολόγος και υποψήφιος διδάκτορας Malene Friis Andersen από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης , δήλωσε :
«Αν έχετε ένα περίεργο αφεντικό , η συμπεριφορά του σίγουρα δεν μπορεί να σας...σκοτώσει. Ωστόσο, το στρες που δημιουργείται μέσα στον εργασιακό χώρο μερικές φορές μπορεί να μετατραπεί σε ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους εργαζόμενους».
Η λύση όπως λέει ο ψυχολόγος δεν βρίσκεται σε κάποια θεραπεία αλλά θεωρεί ότι οι εργοδότες θα έπρεπε να αναλάβουν σοβαρά τις ευθύνες τους και να μην ασκούν μεγάλη πίεση. Η τελειομανία απαιτείται στις μέρες μας λόγο της μεγάλης ανταγωνιστικής αγοράς όμως όπως φαίνεται από την έρευνα αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που ζητούν άδεια από τη δουλειά τους λόγω του στρες που τους δημιουργεί.

Διαβάστε επίσης:

Χάσατε την ψυχραιμία σας στη δουλειά; 5 λόγοι να μην στείλετε τις σκέψεις σας σε mail

Πώς να έχετε μια τέλεια ημέρα στη δουλειά