Μήπως το internet καταστρέφει τη ζωή σας;

Μήπως το internet καταστρέφει τη ζωή σας;

Έρευνα αποδεικνύει ότι μειώνει τον ύπνο και μειώνει την αποδοτικότητα στην εργασία

Και ποιος δεν μπαίνει καθημερινά στο facebook και στο twitter, ωστόσο αυτή η καθημερινή... σχέση των ανθρώπων που έχει αναπτυχθεί με το διαδίκτυο φαίνεται πως επηρεάζει άμεσα την ζωή μας.

Έρευνα που έγινε από το Technology Policy Institute στην Ουάσιγκτον διαπίστωσε ότι κάθε ώρα που ασχολείται κάποιος με το διαδίκτυο ισοδυναμεί με , κατά μέσο όρο , με 16 λιγότερα λεπτά εργασίας.

Επίσης επηρεάζεται ο ύπνος καθώς χάνονται μέχρι και 7 λεπτά ύπνου για κάθε ώρα που είστε σε σύνδεση, 17 λεπτά καθημερινά χάνεται η επαφή με τον έξω κόσμο και συνολικά χάνονται 18 μέρες από τις επαφή με τους φίλους σας.

Όσον αφορά την δουλειά τώρα, ο οικονομολόγος και ερευνητής του Ινστιτούτου , Scott Wallsten μελέτησε 8 χρόνια τα στοιχεία της κυβέρνησης για τους Αμερικανούς που είναι συνδεδεμένοι με το internet, από το 2003-2011και τα αποτελέσματα καταλήγουν στο ότι μια ώρα στο facebook ή το twitter για παράδειγμα ισοδυναμεί με 16 λεπτά χάσιμο χρόνου από την εργασία σας. Με λίγα λόγια μέσα σε ένα μήνα ασχολείστε περίπου 8 μέρες με το διαδίκτυο.

Πάντως εμείς και τώρα που γράφουμε τα ρεπορτάζ είμαστε πάντα Online!

Διαβάστε επίσης:

4 τρόποι για να είσαστε ευτυχισμένοι εν ώρα... εργασίας!

Αν θέλετε να κάνετε καριέρα μην ξεχνάτε να βάζετε make up