«Διαβασμένη» στη συνέντευξη

«Διαβασμένη» στη συνέντευξη

Το τηλέφωνο χτύπησε και ήταν αυτός! Όχι, δεν μιλάμε για τον τύπο που γνωρίσατε το Σάββατο και περιμένετε να σας τηλεφωνήσει, αλλά για τον υπεύθυνο προσωπικού της εταιρείας στην οποία στείλατε βιογραφικό.

Τα καταφέρατε και το πρώτο βήμα έχει επιτευχθεί! Για να μπορέσετε να περάσετε από τη συνέντευξη στο δυναμικό της εταιρείας, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι.

Αρχικά, το πρώτο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μάθετε που πάτε. Αυτό σημαίνει πως ανοίγετε το google και ψάχνετε τα πάντα για την εταιρεία που σας προσέγγισε (πράγμα που συνήθως δεν έχετε χρόνο να κάνετε κατά την αποστολή του βιογραφικού σας... παντού!). Αυτό θα σας βοηθήσει σε πρώτη φάση να δείτε αν θέλετε να εργαστείτε κι εσείς οι ίδιες εκεί, ενώ θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να απαντήσετε στις ερωτήσεις με τρόπο που θα δηλώνει ότι γνωρίζετε τι επιθυμεί η εταιρεία, ότι είστε μέσα στα πράγματα και την αγορά και ότι δεν είστε απ' αυτές που πάνε σε μία συνέντευξη απροετοίμαστη.

Και μιας και θα είστε on-line, ρίξτε μια ματιά στο διοικητικό προσωπικό, στα δελτία τύπου και στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας –αν τυχόν είναι αναρτημένα στο site της.