Πώς θα σταματήσετε να έχετε άγχος για τη νέα σας δουλειά

Πώς θα σταματήσετε να έχετε άγχος για τη νέα σας δουλειά

Γιατί, πολλές φορές, η αγωνία μας να πάνε όλα καλά μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά

Μόλις ξεκινήσατε στη νέα σας δουλειά και δεν μπορείτε και εσείς η ίδια να πιστέψετε την τύχη σας. Αντί να απολαμβάνετε την στιγμή, κάθεστε και αναρωτιέστε αν είστε ικανή να φέρετε εις πέρας τα νέα σας καθήκοντα και, όσο ανθρώπινο κι αν είναι αυτό, πολλές φορές λειτουργεί ανασταλτικά στην σταδιοδρομία σας ενώ μπορεί να κάνει και τους προϊστάμενούς σας να έχουν αμφιβολίες για την επιλογή τους να σας εμπιστευτούν. Σταματήστε να ανησυχείτε ακολουθώντας τα παρακάτω tips.

Ντυθείτε με το προσωπικό σας στυλ
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ok να εμφανιστείτε με την φόρμα σας, εφόσον πήρατε την δουλειά και ξέρετε κάποια πράγματα για την εταιρεία, αλλά το να ακολουθείτε το ύφος του περιβάλλοντος δίνοντας την προσωπική σας σφραγίδα είναι ο ιδανικός τρόπος να νιώθετε άνετα.

Σταματήστε να διορθώνετε τον εαυτό σας
Το να περνάτε τον χρόνο σας προσπαθώντας να διορθώσετε λάθη (λεκτικά, ορθογραφικά και άλλα) που μπορεί να κάνατε μπορεί να είναι αφενός μεν εξαντλητικό, αφετέρου χρονοβόρο. Είναι ok να γίνονται μικρά, αθώα λαθάκια και, αν δεν μπορείτε να τα ελέγξετε όλα, δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Μην διστάσετε να αρνηθείτε πράγματα
Ακόμα κι αν είστε η πιο νέα του γραφείου, δεν είναι κακό να αρνηθείτε αποστολές που δεν μπορείτε ή δεν προλαβαίνετε να φέρετε εις πέρας. Σίγουρα, θέλετε να αποδείξετε πόσο καταπληκτική επαγγελματίας είστε, αλλά αν καείτε από την αρχή θα είναι δύσκολο να επανέλθετε. Ξεκινήστε ήρεμα, μην παραλείπετε να είστε ειλικρινής με τους συναδέλφους σας και μιλήστε με κάποιον προϊστάμενο αν νιώθετε ότι πιέζεστε υπερβολικά.

Μην φοβάστε τις ερωτήσεις
Βρείτε τον πιο συμπαθητικό από τους συνάδελφούς σας και μην διστάσετε να του απευθύνετε τις ερωτήσεις και τις απορίες σας αν δεν είστε σίγουρη για κάτι. Έτσι δεν θα αγχωθείτε για το πώς θα αντιμετωπίσετε πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε τον εν λόγω συνάδελφο και να του πείτε πόσο εκτιμάτε την βοήθειά του.


Αφήστε την δουλειά στο γραφείο
Για να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, μην παίρνετε την δουλειά μαζί σας στο σπίτι. Οι επιπλέον ώρες, όταν θα έπρεπε να ξεκουράζεστε μπορούν να σας εξαντλήσουν. Χρησιμοποιήστε το τέλος της κάθε ημέρας για να χαλαρώσετε και να δείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Έτσι, το επόμενο πρωί θα είστε φρέσκια και έτοιμη να αντιμετωπίσετε δυναμικά την ημέρα σας.

Διαβάστε ακόμα:
Δουλεύετε από το σπίτι; 5 tips για να μην τρελαθείτε
Τα θαλασσώσατε στην συνέντευξη; 4 τρόποι να διορθώσετε την κατάσταση
Γιατί οι άνδρες λατρεύουν τις γυναίκες καριέρας;