Αισθάνεστε κουρασμένοι και αγχωμένοι στην δουλειά; 5 τρόποι να συνέλθετε

Αισθάνεστε κουρασμένοι και αγχωμένοι στην δουλειά; 5 τρόποι να συνέλθετε

Δείτε πως μπορείτε να διαχειριστείτε τον χρόνο σας πιο αποτελεσματικά

Είμαστε σίγουροι ότι και εσείς θα θέλατε η μέρα να έχει περισσότερες ώρες, γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνετε να φέρετε σε πέρας όλες σας τις υποχρεώσεις. Όλο αυτό βέβαια σας προκαλεί άγχος και πανικός στη δουλειά, στη ζωή σας. Πείτε αντίο με 5 απλές συμβουλές.

1. Κάντε restart στον εγκέφαλό σας. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να δείτε ποια υποχρέωση, ίσως λιγότερης σημασίας, σας μπλοκάρει από το να βάλετε στη σωστή σειρά της προτεραιότητές σας. Κάντε το αυτό κάθε φορά που αισθάνεστε μπλοκαρισμένοι.

2. Μην γίνεστε συγκεντρωτικές. Λένε οι περισσότεροι ότι ο συγκεντρωτισμός είναι χαρακτηριστικό των γυναικών. Έτσι, γεννιόμαστε! Όμως καλό θα είναι να αφήσετε αυτή την φύση σας στην άκρη και να αναθέσετε καμιά δουλειά και σε άλλους. Αν επικεντρωθείτε μόνο σε ένα πράγμα και όχι σε 100 ταυτόχρονα τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.

3. Απενεργοποιείστε για 30 λεπτά τηλέφωνα και email. Αμέσως θα νιώστε πιο ανάλαφρη γιατί κακά τα ψέματα, τα τηλέφωνα, τα social media και τα email σας αποσπούν καθημερινά από την εργασίας για αρκετή ώρα χωρίς να το καταλάβετε. Μόλις τα βάλετε όλα στη άκρη θα γίνετε πολύ παραγωγικές.
4. Κάντε μια λίστα με τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις σας. Μόλις κάνετε τον διαχωρισμό θα μπορέσετε να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο από το να πηγαίνετε από το ένα πράγμα στο άλλο.
5. Μάθετε να λέτε «όχι». Με το να κάνετε ότι σας λένε ξαφνικά μπορείτε να βρεθείτε με δεκάδες πράγματα που έχετε αναλάβει να διεκπεραιώσετε. Βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να τα κάνετε όλα και αυτό σας δημιουργεί πανικό και άγχος. Οπότε πολύ απλά πείτε «όχι» ή «δεν προλαβαίνω».

Τι λέτε σας βοηθήσαμε;

Διαβάστε επίσης:

Το savoir-vivre των e-mails: Για σίγουρη επιτυχία!

Δουλεύετε από το σπίτι; 5 tips για να μην τρελαθείτε