8 tip καριέρας από την καλύτερη στο είδος Sheryl Sandberg

8 tip καριέρας από την καλύτερη στο είδος Sheryl Sandberg

Δεν είναι τυχαία διευθύνων σύμβουλος του Facebook

Και τι δεν θα δίναμε να μπούμε στο μυαλό της πλέον επιτυχημένης καριερίστριας γυναίκας Sheryl Sandberg - διευθύνων σύμβουλος του Facebook – για να αντιγράψουμε τα μυστικά εκείνα που την βοήθησαν να διαπρέψει στον εργασιακό της χώρο. Δείτε τα 8 tip που δίνει η ίδια για μια επιτυχημένη καριέρα.


1. Σκληρή δουλειά: « Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό αναζητώντας απλά μια διέξοδο από τη ζωή της. Μην πατάτε «φρένο» αλλά κρατήστε το πόδι σας στο πεντάλ του γκαζιού μέχρι να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε» .

2 . Εργασία- μητρότητα : « Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από τη στιγμή έχετε ένα παιδί έχετε σκληρότερες αποφάσεις να πάρετε - αν και ... Θα ήθελα και οι άνδρες να βρεθούν επίσης σε αυτή τη θέση ".

3 . Αυτοεκτίμηση : « Στο σχολείο ψηφίστηκα ως το πιο πιθανό άτομο που μπορεί να πετύχει , αλλά εγώ παρακάλεσε τη γυναίκα που έφτιαξε την επετηρίδα να αφαιρέσει αυτό το κομμάτι, γιατί σκέφτηκα ότι δεν θα με έκανε ελκυστική προς τους άλλους». Τώρα ξέρετε , πως ακόμα και η διευθύνων σύμβουλος του Facebook είναι ανασφαλής !

4. Να αρέσετε: « Όταν προσλήφθηκα στο Facebook ο Mark Zuckerberg μου είπε την επιθυμία μου να αρέσω σε όλους θα με κρατήσει πίσω. Τότε ήταν 23 ετών και ήταν η πιο έξυπνη συμβουλή καριέρας που μου δόθηκε . Αυτό σημαίνει ότι εμείς οι γυναίκες υποτιμάμαι τους εαυτούς μας ».

5. Στις διαπραγματεύσεις : « Όταν ο Mark ήθελε να ενταχθώ στο δυναμικό του Facebook δεν ήθελε να το διαπραγματευτεί . Νόμιζα ότι η πρώτη προσφορά που μου έκανε ήταν πολύ μεγάλη και ήμουν έτοιμη να πω ναι , μέχρι που ο σύζυγός μου είπε , " Δεν θα είσαι υπολογίσιμη αν δεν θα διαπραγματευτείς " .

6. Στις δουλειές του σπιτιού : «Το πιο σέξι πράγμα που μπορείτε να φανταστείτε είναι ο σύζυγος σας να σηκώνεται στη μέση της νύχτας για να αλλάξει πάνες ή βάλει πλυντήριο. Καλό θα είναι να τον αφήσετε να τα κάνει όλα αυτά. Αν θέλετε ο σύζυγός σας να είναι ισότιμος εταίρος θα πρέπει να τον αντιμετωπίζουν ως ίσο. Εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο εργατικό χώρο αν πρώτα δεν έχουμε σημειώσει τέτοια πρόοδο στο σπίτι ».


7. Να τα έχουμε όλα: « Κανείς δεν ρωτά ποτέ τους άνδρες σχετικά με το πώς τα καταφέρουν με την οικογένεια και την εργασία τους. Αυτό που θέλω είναι να δώ είναι ένας έναν κόσμο όπου τα κορίτσια θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τα αγόρια ».

8. Σεξισμός : « Είναι γεγονός ότι η κοινωνία είναι σεξιστική , με κάποια βαθιά ριζωμένα στερεότυπα που υπάρχουν από την πολύ μικρή μας ηλικία και τα οποία οδηγούν σε συγκεκριμένες μελλοντικές συμπεριφορές . Οι γυναίκες κατέχουν μόλις το 5% κορυφαίων θέσεων σε μεγάλες εταιρίες.. Και ο αριθμός αυτός παραμείνει στάσιμος τα τελευταία δέκα χρόνια ».

Διαβάστε επίσης:

Θέλετε να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας; Μην διστάζετε να πείτε την γνώμη σας!

Αισθάνεστε κουρασμένοι και αγχωμένοι στην δουλειά; 5 τρόποι να συνέλθετε