Ο 10λογος των δικαιολογιών όταν αργούμε στη δουλειά

Ο 10λογος των δικαιολογιών όταν αργούμε στη δουλειά

Το 48% παραδέχεται ότι εφευρίσκει μια δικαιολογία σε καθημερινή βάση

Πότε είπατε ψέματα τελευταία φορά όταν αργήσατε στη δουλειά; Και τι δικαιολογία είπατε; Μήπως ότι είχε πολύ κίνηση ή δεν χτύπησε το ξυπνητήρι; Οκ, μην ανησυχείτε οι δικαιολογίες σας έχουν μια θέση στον δεκάλογο των "white lies" που έχουμε αναγκαστεί όλοι να πούμε, κάποια στιγμή.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έγινε αποδεικνύεται ότι το 75% λένε ψέματα τακτικά όταν αργούν στη δουλειά σε μια προσπάθεια να βγουν από τη δύσκολη θέση. Επίσης, το 48% παραδέχεται ότι έχει μια δικαιολογία στο στόμα του σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 2.000 Βρετανούς και όπως είπαν οι περισσότεροι όταν αργούν στη δουλειά λένε κάποιο ψέμα για να μην τους φωνάξουν. Πάμε όμως να δούμε ποιες είναι οι 10 top δικαιολογίες που χρησιμοποιούν, οι Βρετανοί, και είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε πολλά κοινά.
1. Πολύ κίνηση στους δρόμους
2. Δεν χτύπησε το ξυπνητήρι
3. Χάθηκα στο δρόμο
4.Το τρένο καθυστέρησε
5. Το αυτοκίνητό μου δεν έπαιρνε μπροστά
6. Το παιδί μου ήταν άρρωστο
7. Αποκλείστηκα σε χιόνια ή πλημμύρες
8. Χάλασε το αυτοκίνητό μου
9. Δεν μπορούσα να βρω κάποιον να μου κρατήσει το παιδί
10. Αρρώστησε ο συνεργάτης

Βρήκατε κοινές δικαιολογίες με αυτές που έχετε πει στο παρελθόν; Πάντως οι ψυχολόγοι προτείνουν πριν δώσετε κάποια δικαιολογία να πείσετε πρώτα τον εαυτό σας για αυτό, δηλαδή πως είναι αλήθεια, και τότε μπορεί να πείσετε κάποιον.

Διαβάστε επίσης:

Τρία ψέματα που δεν πρέπει να πείτε στη συνέντευξη για δουλειά

Θέλετε να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας; Μην διστάζετε να πείτε την γνώμη σας!