Τι δεν πρέπει να συζητάμε με τους συναδέλφους μας;

Τι δεν πρέπει να συζητάμε με τους συναδέλφους μας;

Όσο φιλική σχέση κι αν έχουμε, κάποια πράγματα έχουν ένα όριο

Φυσικά και είναι αναπόφευκτο να μην κάνουμε φιλίες στον χώρο εργασίας μας, αφού αφενός μεν η κοινωνικοποίηση είναι ανθρώπινη ανάγκη, αφετέρου οι φίλοι από την δουλειά μας βοηθάνε να γνωρίσουμε καλύτερα το γραφείο, τους κανόνες και τις συνθήκες του. Είναι σημαντικό, όμως, να θέσουμε ορισμένα όρια στα θέματα συζήτησης, ακόμα και με τους φίλους μας. Για να διατηρήσετε τον επαγγελματισμό, αλλά και τις καλές σχέσεις σας, αυτά είναι τα θέματα που καλό είναι να αποφύγετε.

1) Χρήματα
Δεν είναι μυστικό ότι είναι καλό να αποφεύγονται οι συζητήσεις σχετικά με τον μισθό και τις πληρωμές μας, αλλά δεν είναι οι μόνες που πρέπει να μείνουν ιδιωτικές. Τα χρέη, τα δάνει και οι υποθήκες- οι δικές σας και οποιουδήποτε άλλου- είναι προσωπικές υποθέσεις, και καλό είναι να αποφύγετε το θέμα και να στρέψετε την συζήτηση αλλού.

2) Φήμες
Πάντα θα υπάρχει ένα κουτσομπολιό σχετικά με το γραφείο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να συμμετέχετε. Θέλετε να είστε γνωστή για την δουλειά σας, όχι την ικανότητά σας να μαθαίνετε τις φήμες. Ακόμα κι αν εμπιστεύεστε τους συναδέλφους σας και έχετε τις καλύτερες των προθέσεων, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχετε παρακούσει, ή να μην έχετε κατανοήσει καλά κάτι και να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

3) Τίτλοι και θέση
Αν το αφεντικό σας σάς προσφέρει αύξηση ή προαγωγή, φυσικά και θα το γιορτάσετε! Τηλεφωνήστε στο έτερό σας ήμισυ, την οικογένεια ή τους φίλους σας αλλά μην το αναφέρετε στους συναδέλφους σας, εκτός αν σας ρωτήσουν ευθέως. Περιμένετε μέχρι να γίνει η επίσημη ανακοίνωση ή μέχρι να αλλάξει, και στα χαρτιά, ο τίτλος σας. Το να το αναφέρετε από μόνη σας μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση της έπαρσης ή της αγένειας.

Διαβάστε ακόμα:
Καταρρίπτεται ο μύθος της τσαγκαροδευτέρας!
Ο 10λογος των δικαιολογιών όταν αργούμε στη δουλειά
Τρία ψέματα που δεν πρέπει να πείτε στη συνέντευξη για δουλειά