8 συμβουλές για το πότε θα πρέπει να αναζητήσετε μια νέα δουλειά

8 συμβουλές για το πότε θα πρέπει να αναζητήσετε μια νέα δουλειά

Ο Ιανουάριος είναι ο καλύτερος μήνας

Έρευνα από το National Careers Service αποκάλυψε ότι ο Ιανουάριος είναι ο καλύτερος μήνας αν αναζητάτε να αλλάξετε εργασία. Επειδή όμως δεν είναι πάντα εύκολο να μεταπηδήσετε σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον καλό θα είναι πριν πάρετε την οριστική απόφαση να το σκεφτείτε πολύ καλά αφού μια τέτοια κίνηση ενέχει ρίσκο. Δείτε τις καλύτερες συμβουλές από την ειδικό Tracey Bell.

1. Υπολογίστε δυνάμεις και ενδιαφέροντα: Είτε ξέρετε ακριβώς τι θέλετε να κάνετε είτε όχι τώρα είναι μια καλή στιγμή για να σκεφθείτε σε τι είστε καλοί και τι σας αρέσει να κάνετε. Μην σκέφτεστε μόνο την εργασία ως εργασία. Λάβετε υπόψη σας τα χόμπι και άλλα ενδιαφέροντα που έχετε αφού έτσι μπορεί να αποκαλυφθεί ένα κρυφό σας ταλέντο και να αναζητήσετε μια νέα θέση εργασίας. Γράψτε μια λίστα με πράγματα που σας δυσαρεστούν στην τωρινή σας δουλειά για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πάτε σε μια δουλειά που θα έχει τα ίδια προβλήματα.
2. Σκεφθείτε μακροπρόθεσμα. Είναι πολύ σημαντικό να εξετάσει κανείς τους μακροπρόθεσμους στόχους του. Μπορεί δηλαδή μια θέση εργασία να φαίνεται ενδιαφέρουσα την παρούσα στιγμή αλλά σκεφθείτε που θα σας οδηγήσει στο μέλλον.
3. Κάνετε ένα σχέδιο. Μόλις ξεκαθαρίσετε τι θέλετε να κάνετε βάλτε κάτω ένα σχέδιο δράσης. Μήπως για να κατακτήσετε τη θέση που θέλετε χρειάζεται να καταρτιστείτε εκ νέου; Μήπως πρέπει να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας; Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και χρονοδιαγράμματα για κάθε τι που θέλετε να κάνετε.
4. Έρευνα- δίκτυο ανθρώπων. Κάνοντας την έρευνά σας για την αναζήτηση εργασίας, μπορεί να μάθετε για ανθρώπους που τα έχουν πάει περίφημα με την δουλειά τους. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να σχετίζονται με κάποιους φίλους σας οι οποίοι ενδεχομένως να σας φέρουν σε επαφή μαζί τους.
5. Επανεξετάστε τα προσόντα σας. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σχετικές δεξιότητες όσον αφορά τη θέση που έχετε βάλει στο μάτι. Ίσως να χρειάζεται ένα νέο επαγγελματικό προσόν που θα πρέπει να το αναζητήσετε. Σκεφθείτε ότι υπάρχουν υποτροφίες αλλά και σεμινάρια που γίνονται.
6. Αρχίστε τις αιτήσεις. Μόλις τελειώσετε με την έρευνά σας και είστε σίγουροι ότι πληρείται τα κριτήρια για τη θέση εργασίας που σας αρέσει ψάξτε να δείτε που θα υποβάλετε αιτήσεις. Ψάξτε στα site των εταιριών που σας ενδιαφέρουν και βέβαια στα site που ασχολούνται με την ανεύρεση εργασίας.
7. Ετοιμάστε το βιογραφικό σας. Ένα καλό βιογραφικό δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δυο σελίδες. Ελέγξτε ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη. Πρέπει να είστε συνοπτική, ξεκινήστε με την πρόσφατη εμπειρία ενώ όταν αναφερθείτε σε παλαιότερες δουλειές σας τονίστε τα επιτεύγματά σας και όχι τα καθήκοντά σας. Μην ξεχάστε να γράψετε τα ενδιαφέροντά σας.
8. Προετοιμάστε τον εαυτό σας για το interview. Πολλοί πηγαίνουν να μιλήσουν για δουλειά εντελώς απροετοίμαστοι. Συγκεντρωθείτε, βάλτε σε τάξη τις σκέψεις σας και κάντε μια δοκιμή στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης:

Θέλετε το 2014 να είστε πιο ευτυχισμένες από ποτέ; Τα 5 βήματα της ευτυχίας