Τι μπορεί να φταίει που η καριέρα σας μένει στάσιμη;

Τι μπορεί να φταίει που η καριέρα σας μένει στάσιμη;

Μήπως φοβάστε να ρισκάρετε;

Η αρχή της κάθε χρονιάς είναι και η εποχή που παίρνουμε τις αποφάσεις μας για όλα αυτά που θέλουμε να μας συμβούν τους επόμενους μήνες. Αν, μεταξύ των resolutions σας είναι και η εξέλιξη στη δουλειά ή και η αλλαγή της πορείας της καριέρας σας, καλό είναι να ξέρετε τι φταίει και μπορεί να έχετε μείνει στάσιμη. Αν σας λείπουν τα κίνητρα, και αναρωτιέστε για ποιο λόγο, είναι καλό να ξέρετε ότι τα αίτια μπορεί να είναι βαθύτερα.

1) Έχετε βολευτεί
Αν δεν ευχαριστιέστε την δουλειά σας, αλλά σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια, μπορεί να μην πιέζετε τον εαυτό σας να εξελιχθεί. Μην ξεχνάτε ότι είναι καλό να ρισκάρετε εκτός της ζώνης που νιώθετε ασφαλής, γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθείτε. Μην φοβάστε να ρισκάρετε.

2) Αναλαμβάνετε περισσότερα απ' όσα μπορείτε
Θέτοντας μη ρεαλιστικούς στόχους στην δουλειά, έχετε περισσότερες πιθανότητες να τα παρατήσετε, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα καταφέρετε να τους φέρετε εις πέρας. Μην αναλαμβάνετε περισσότερα projects απ' όσα μπορείτε να διαχειριστείτε ταυτόχρονα, και σιγουρευτείτε ότι, οι στόχοι σας είναι ρεαλιστικοί.

3) Έχετε παραιτηθεί
Αν τον τελευταίο καιρό δεν έχετε επιτύχει στους στόχους που θέσατε, μπορεί να μην επιθυμείτε να αναλάβετε νέες προκλήσεις. Μπορεί να σας τρομάζει να ρισκάρετε πάλι, νέα projects ή και μία συνέντευξη για να αλλάξετε δουλειά, αλλά μην ξεχνάτε ότι, όσο μεγαλύτερο ρίσκο παίρνετε, τόσο περισσότερο μπορεί να ανταμειφθείτε στην πορεία.

4) Το περιβάλλον σας
Αν οι γύρω σας δεν σας ενθαρρύνουν να κάνετε δυναμικές κινήσεις, και να πάρετε ρίσκα, καλό είναι να ξέρετε ότι αυτό οφείλεται στις προσωπικές τους ανασφάλειες. Προσπαθήστε να εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να κάνετε μία νέα αρχή στην καριέρα σας, και ζητήστε την στήριξή τους. Αν δεν μπορείτε να την έχετε, ίσως είναι καλή ιδέα, μέχρι να επιτύχετε τους στόχους σας, να μην τους συζητάτε με ανθρώπους που δεν τους ενθαρρύνουν.

Διαβάστε ακόμα:
Θέλετε το 2014 να είστε πιο ευτυχισμένες από ποτέ; Τα 5 βήματα της ευτυχίας
Δείτε τι έχει κάνει μια γυναίκα από τα 25 μέχρι τα 40!
3 πράγματα που το αφεντικό σας δεν σάς λέει