8 βήματα για να γίνεται επιτυχημένη επιχειρηματίας

8 βήματα για να γίνεται επιτυχημένη επιχειρηματίας

Η κορυφαία γυναίκα επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας Roberta Lucca δίνει τα φώτα της

Σε μια περίοδο που όλοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν στην δημιουργία μιας δικής τους επιχείρησης. Πόσο δύσκολο όμως είναι μια επιχείρηση να γίνει επιτυχημένη; Η κορυφαία γυναίκα επιχειρηματίας Robert Lucca έδωσε τα φώτα της στο βρετανικό περιοδικό Marie Claire και σας τα μεταφέρουμε.
1. Πρέπει να είστε αποφασισμένοι. Ως επιχειρηματίας θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε αντιξοότητες και δυσκολίες. Αυτό είναι το τίμημα. Μην παίρνετε τίποτα προσωπικά, απολαύστε την πρόσκληση και αν μείνετε αποφασισμένοι θα πετύχετε.
2. Δράστε σαν... σφουγγάρι. Παρατηρήστε, ακούστε, μάθετε. Μείνετε ενήμεροι και σε εγρήγορση.
3. Μείνετε συγκεντρωμένοι και θετικοί. Ο, τι συμβαίνει πρέπει να σκέφτεστε το εξής: «Πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο προς το καλύτερο και θα το κάνω».
4. Δημιουργήστε μια κουλτούρα, ένα κίνημα. Ξεκινήστε με ένα motto. Μπορεί να είναι πολύ απλά 5 κανόνες που ακολουθείτε. Δημοσιεύστε τους στην ιστοσελίδα σας. Μοιραστείτε τες με τους συνεργάτες σας προκειμένου να τις αποδεχθούν.
5. Σχεδιασμός. Πλαισιώστε τον εαυτό σας με ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα μεγαλώσουν την επιχείρησή σας.
6. Να είστε ανοικτοί στις αλλαγές και ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Εάν κάτι δεν παει καλά με την επιχείρησή σας πρέπει να το αλλάξετε. Αναζητήστε τα πλεονεκτήματα της ομάδας σας για να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο.
7. Να είστε ευγενικοί με όλους. Η καλοσύνη δημιουργεί καλοσύνη και οι άνθρωποι θα σας την επιστρέψουν.
8. Αγαπήστε τους πελάτες σας. Θαυμάστε τον τρόπο ζωής των πελατών σας και απολαύστε την επαφή μαζί τους, καταλάβετε γιατί προτιμούν το προϊόν σας και θα δείτε τι αντίκτυπο έχε αυτό στη ζωή τους.