Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να σβήσετε από το βιογραφικό σας

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να σβήσετε από το βιογραφικό σας

Γιατί κάποιες πληροφορίες είναι προτιμότερο να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας

Στο κυνήγι της αγοράς εργασίας, ένα από τα σημαντικότερα όπλα σας δεν είναι άλλο από το βιογραφικό σας. Άλλωστε, αν αυτό δεν κάνει εντύπωση στους δυνητικούς εργοδότες σας, δεν θα έχετε καν την ευκαιρία να τους εντυπωσιάσετε από κοντά. Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι το βιογραφικό σας θα πρέπει να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες που δείχνουν ότι είστε η καταλληλότερη για την δουλειά, αλλά χωρίς να κουράζει όποιον το διαβάζει. Δείτε παρακάτω κάποιες από τις πληροφορίες που μπορείτε να αφαιρέσετε, για ένα άψογο βιογραφικό.

Τις σχολικές σας επιδόσεις
Αν έχετε πτυχίο πανεπιστημίου, είναι απίθανο να χρειάζεται να προσθέσετε πληροφορίες σε σχέση με τα σχολικά σας χρόνια, ειδικά αν έχει περάσει καιρός από τότε.

Μέτριο ή κακό βαθμό πτυχίου
Αν η εταιρεία δεν σας το ζητήσει, δεν υπάρχει λόγος να προσθέσετε τον βαθμό του πτυχίου σας, ειδικά αν δεν ήταν και ο καλύτερος.

Φωτογραφίες
Επίσης ένα στοιχείο που δεν είναι απαραίτητο, αν δεν σας ζητηθεί. Υποψήφια για την θέση είστε λόγω των δυνατοτήτων σας, όχι λόγω της εμφάνισής σας.

Διάφορες, περιστασιακές δουλειές του παρελθόντος
Αν στο παρελθόν έχετε κάνει διάφορες δουλειές «του ποδαριού» ίσως δεν είναι απαραίτητο να τις αναφέρετε. Δεν θέλετε να κουράζει το βιογραφικό σας, ούτε να δίνετε την εντύπωση στους μελλοντικούς εργοδότες σας ότι δεν έχετε επαγγελματικούς στόχους. Εξαιρούνται δουλειές που, για όσο λίγο κι αν τις κάνατε, έχουν ένα «βάρος» επαγγελματικά, που βοήθησαν να αναπτύξετε τις ικανότητές σας, ή εάν έχετε υπάρξει άνεργη αρκετό καιρό και δεν έχετε άλλα στοιχεία να βάλετε στο βιογραφικό σας. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όμως, είναι καλό να είστε αρκετά προσεκτική σε σχέση με τα στοιχεία που θα μοιραστείτε.

Διαβάστε ακόμα:
Βγάλτε το gossip- girl που κρύβεται μέσα σας. Δείτε γιατί μας κάνει καλό
Στο γραφείο μετά από βραδινή έξοδο; Πώς θα επιβιώσετε