Αν γλυκoκοιτάτε το αφεντικό σας ξεχάστε το! Δεν παντρεύονται πια τις γραμματείς τους

Αν γλυκoκοιτάτε το αφεντικό σας ξεχάστε το! Δεν παντρεύονται πια τις γραμματείς τους

Το μοντέλο αυτό ανήκει στο παρελθόν το λένε και οι επιστήμονες

Οι γάμοι μεταξύ των αφεντικών και των γραμματέων σύντομα θα αποτελεί ένα μοντέλο του παρελθόντος. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι πια τα αφεντικά επιλέγουν συντρόφου με το ίδιο ακαδημαϊκό επίπεδο.

Συνήθως τα υψηλόβαθμα στελέχη στον εργασιακό χώρο αναζητούν συντρόφους στα...πανεπιστήμια και όχι στον χώρο της εργασίας και κυρίως γυναίκες που κάνουν καριέρα σε διαφορετικό επαγγελματικό στίβο.

Οι ερευνητές από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών των ΗΠΑ διαπίστωσαν σημαντική αύξηση γάμων σε ζευγάρια που έχουν παρόμοιο επίπεδο μόρφωσης. Σχεδόν το 50% των παντρεμένων ανδρών είχαν παντρευτεί απόφοιτες του 2005 σε σύγκριση με του 1960, που τα παντρεμένα ζευγάρια με παρόμοια μόρφωση αποτελούσαν το 1/4.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι οι γυναίκες που τέλειωσαν το λύκειο το 2005 σε ποσοστό 60% παντρεύτηκαν άνδρες με μόρφωση του ιδίου επιπέδου σε αντίθεση με τις απόφοιτες του 1960 που το ποσοστό του ανέρχεται στο 40%.
Ο επίτιμος συνεργάτης του Nuffield College της Οξφόρδης John Goldthrope είπε στην εφημερίδα Sunday Times: "Αν πάτε πίσω στο 1960 δείτε μεγάλες διαφορές στα δυο φύλα. Η νοσοκόμα παντρεύεται τον χειρουργό, ο επιχειρηματίας την γραμματέα. Όμως τα τελευταία 20 χρόνια οι γυναίκες έχουν καταφέρει να σπουδάσουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τους άνδρες με αποτέλεσμα τα πανεπιστήμια να γίνονται ο...χώρος ζευγαρώματος για πολλούς ανθρώπους".

Βέβαια αυτό έχει το αποτέλεσμα να δημιουργούνται νοικοκυριά δυο ταχυτήτων σχετικά με τα εισοδήματά τους, κάτι που προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες.

Με λίγα λόγια μην επενδύσετε σε ένα πλούσιο γάμο αλλά στη μόρφωσή σας και τότε θα έρθει και ο καλός γαμπρός!

Διαβάστε επίσης:

Επαγγελματική συνέντευξη: 5 βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν πήρατε τη θέση!

Βγάλτε το gossip- girl που κρύβεται μέσα σας. Δείτε γιατί μας κάνει καλό