Συνέντευξη για δουλειά; Και το timing παίζει τον ρόλο του

Συνέντευξη για δουλειά; Και το timing παίζει τον ρόλο του

Οι έρευνες δείχνουν πότε είναι πιθανότερο να πάρουμε την δουλειά

Αν πιστεύετε ότι ο χρόνος στον οποίο θα κάνετε το ραντεβού για την δουλειά που θέλετε δεν έχει σημασία, κάνετε λάθος. Το κατάλληλο timing παίζει σημαντικό ρόλο, ειδικά σε σχέση με το πότε μπορεί οι άλλοι υποψήφιοι να κάνουν την συνέντευξή τους.

Σε έρευνα του 2013, όπου μελετήθηκαν 9.000 υποψήφιοι, απόφοιτοι σχολών οικονομικών, οι ερευνητές βρήκαν ότι, ο υποψήφιος που έκανε την συνέντευξή του στο τέλος της ημέρας, πήρε χειρότερες συστάσεις σε σχέση με τους άλλους. Αυτό ερμηνεύεται ως εξής: ο προϊστάμενος που παίρνει την συνέντευξη, θέλει, οι συστάσεις του, στο τέλος της ημέρας, να είναι πάνω- κάτω παρόμοιες. Αν την ίδια ημέρα μιλήσει, για παράδειγμα, με πέντε υποψήφιους παρόμοιων προσόντων, ο τελευταίος χρονικά είναι αυτός που έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρε χαμηλότερη αξιολόγηση από τους υπόλοιπους. Ο υπεύθυνος πιθανότατα φοβάται να αξιολογήσει με θετικό τρόπο πολλούς υποψήφιους συνεχόμενα. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που κάποιος καλείται να μοιραστεί, συνεχόμενα, πολλές αξιολογήσεις. Βέβαια, μιλώντας για τον χώρο εργασίας, κάτι τέτοιο είναι πιθανότερο να συμβεί στα πρώτα στάδια της διαδικασίας της πρόσληψης, όταν ο κάθε υποψήφιος έχει να ανταγωνιστεί πολλούς ακόμα. Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, για να αποφύγουμε να αξιολογηθούμε ελλιπώς λόγω timing;

Εφόσον σας πάρουν τηλέφωνο για να κανονίσετε το ραντεβού σας, προσπαθήστε να το κλείσετε για νωρίτερα, μέσα στην ημέρα. Αν το κλείσετε μετά το απόγευμα, ο υπεύθυνος των προσλήψεων μπορεί να έχει κουραστεί και από τους υποψήφιους που θα έχει δει όλη μέρα, το οποίο επίσης μπορεί να επηρεάσει την κρίση του.

Διαβάστε ακόμα:

Τι δεν πρέπει να μάθει ποτέ το αφεντικό σας


Η ζηλιάρα συνάδελφος που σου κάνει τη ζωή δύσκολη και πώς να την αντιμετωπίσεις