8 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην επόμενη συνέντευξη σας για δουλειά

8 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην επόμενη συνέντευξη σας για δουλειά

Οι λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν την διαφορά

Αν έχετε κλείσει συνέντευξη για δουλειά είναι φυσικό να νιώθετε αρκετά αγχωμένη. Εκτός από την απαραίτητη προετοιμασία και τα προσόντα σας, σίγουρα η πρώτη εντύπωση παίζει καθοριστικό ρόλο στο να διεκδικήσετε την θέση και, τα ευχάριστα νέα, είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε γι' αυτό. Ακολουθείστε τα παρακάτω tips και όλα θα πάνε καλά.

1) Φορέστε το σωστό outfit
Κάντε την σχετική έρευνα του τι είναι κατάλληλο για τον συγκεκριμένο χώρο και ντυθείτε ανάλογα.

2) Φέρτε αντίγραφα του βιογραφικού σας
Σίγουρα η εταιρεία, για να σας κάλεσε, το έχει στην κατοχή της, αλλά είναι καλό να έχετε εκτυπωμένα αντίγραφα, σε περίπτωση που ο υπεύθυνος για την συνέντευξη χρειαστεί να το κοιτάξει επιτόπου.

3) Έχετε το βιογραφικό σας σε έναν ωραίο φάκελο
Είναι πιο επαγγελματικό να δείχνει σε άψογη κατάσταση και τοποθετημένο στον κατάλληλο φάκελο.

4) Δώστε βάση στην γλώσσα του σώματος
Να είστε προσεκτικοί μέχρι και με τον τρόπο που στέκεστε αφού η στάση του σώματος αλλά και το βλέμμα σας μπορούν να εντυπωσιάσουν το υποψήφιο αφεντικό σας. Σταθείτε ίσια και μην παίζετε με τα χέρια σας.

5) Δώστε τις σωστές απαντήσεις
Η ερώτηση για το μεγαλύτερό σας ελάττωμα, μπορεί να είναι αυτή που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε. Δώστε μία ειλικρινή απάντηση και όχι τυποποιημένες.

6) Φτάστε στην ώρα σας ή ελάχιστα πιο νωρίς
5 με 10 λεπτά πριν από την κανονισμένη συνέντευξη μπορούν να κάνουν θετική εντύπωση, ενώ περισσότερο από αυτό, μπορεί να φέρει τον υπεύθυνο σε δύσκολη θέση. Η αργοπορία είναι, απλώς, απαγορευμένη. Ιδανικά, καλό είναι να βρίσκεστε στην περιοχή που είναι η εταιρεία αρκετά νωρίτερα, ώστε να έχετε πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης. Καθίστε σε ένα καφέ μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή.

7) Προετοιμάστε τις σωστές ερωτήσεις που θα κάνετε εσείς
Ετοιμάστε μία λίστα με πράγματα που θέλετε να ρωτήσετε για την θέση, και, κατά την διάρκεια της συνέντευξης, να είστε σε επιφυλακή για να θυμάστε τα σημεία που θέλετε να συζητήσετε περαιτέρω.

8) Στείλτε ένα ευχαριστήριο σημείωμα
Το εκτιμούν πολλοί, ενώ είναι η ευκαιρία σας να κάνετε ακόμα καλύτερη εντύπωση, ή και να ξεκαθαρίσετε πράγματα που δεν καταφέρατε στην συνέντευξη.

Διαβάστε ακόμα:
Συνέντευξη για δουλειά; Και το timing παίζει τον ρόλο του
Οι 7 λόγοι που δεν τα πήγες καλά στο interview και έχασες τη δουλειά