Εργαζόμενη σε αδιέξοδο: 3 αλάνθαστα σημάδια ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξεις δουλειά

Εργαζόμενη σε αδιέξοδο: 3 αλάνθαστα σημάδια ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξεις δουλειά

Πώς θα καταλάβεις ότι η εργασία σου σκοτώνει την ευτυχία σου

Σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι, αν σου συμβαίνει ένα ή όλα από τα παρακάτω τότε πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά την πιθανότητα να αλλάξεις επαγγελματική στέγη. Αν περνάς τη μισή σου ζωή σε ένα γραφείο, τότε γιατί η μισή σου ζωή να είναι μίζερη;

Όλοι πήραν προαγωγή... εκτός από εσένα
Αν οι περισσότεροι συνάδελφοι σου, με τα ίδια χρόνια εμπειρίας και προσόντα ανέλαβαν νέα καθήκοντα τη στιγμή που εσύ ασχολείσαι με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο με όταν προσλήφθηκες τότε πρέπει να αρχίσεις να κοιτάς για μεταγραφή. Πριν το κάνεις αυτό κάνε αισθητή την παρουσία σου και διεκδίκησε περισσότερες ευθύνες στη δουλειά που είσαι τώρα. Πήγαινε στον διευθυντή σου και ενημέρωσέ τον ευθέως ότι θα ήθελες περισσότερες ευκαιρίες. Αν εκείνος δείξει ανοιχτός στο να σου δώσει νέα projects τότε σημαίνει ότι υπάρχουν πιθανότητες εξέλιξης. Αν όμως δείξει διστακτικός σημαίνει ότι πιθανόν να μην σε έχει αξιολογήσει σωστά και τότε ετοιμάσου να εκτυπώσεις το βιογραφικό σου σημείωμα.

Μπροστά στον υπολογιστή ονειρεύεσαι μια άλλη δουλειά
Δεν είναι ασυνήθιστη κατάσταση: Όλη σου τη ζωή είχες πολλά επαγγελματικά όνειρα τα οποία τώρα στοιβάζεις πίσω από ένα ταπεινό γραφείο και ένα βαρετό οκτάωρο. Αν και είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό να απασχολείσαι σε μια δουλειά μόνο και μόνο γιατί πληρώνει το ενοίκιο, το τηλέφωνο, τις εξόδους σου και όλες τις μικρές πολυτέλειες σου αυτή η δουλειά πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης. Διάλεξε εσύ αυτή την ημερομηνία. Θα είναι το σημείο όπου θα ξεκινήσεις να κάνεις πραγματικότητα αυτό που θες επαγγελματικά. Ετοίμασε τις κινήσεις σου προσεκτικά για να μην δώσεις καμία παράταση στην ημερομηνία αυτή.


Είσαι ένα πραγματικό ράκος κάθε πρωί
Το να σηκώνεσαι με λίγα νεύρα που και που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά αν οι Δευτέρες, οι Τρίτες, οι Τετάρτες, οι Πέμπτες και οι Παρασκευές σε τρελαίνουν... τότε τι περιμένεις; Πρέπει να κάνεις κινήσεις και να σταματήσεις να φοβάσαι. Το να είσαι δυστυχισμένος στη δουλειά σου σε κάνει μη παραγωγικό. Και αυτό να είσαι σίγουρη πως θα σε κάνει να νιώθεις ακόμα χειρότερα για τον εαυτό σου. Αν έχεις μείνει αρκετό καιρό σε αυτή τη δουλειά και έχεις προσπαθήσει να την δεις με καλό μάτι, αλλά δεν γίνεται, ξεκίνησε την αναζήτηση του δικού σου επαγγελματικού παραδείσου.... Τα καλύτερα μπορούν να σου συμβούν ακόμα και εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης. Τόλμη και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τα υπόλοιπα θα έρθουν.