Συνέντευξη από την κόλαση: Τι να κάνετε αν τα πράγματα δεν πάνε όπως περιμένατε;

Συνέντευξη από την κόλαση: Τι να κάνετε αν τα πράγματα δεν πάνε όπως περιμένατε;

Πάρτε βαθιές αναπνοές και αντιμετωπίστε το όσο καλύτερα μπορείτε

Περιμένατε καιρό να κλείσετε μία συνέντευξη για δουλειά, προετοιμαστήκατε όσο μπορούσατε καλύτερα, φτάσατε στην ώρα σας και έτοιμη να διεκδικήσετε δυναμικά την θέση. Τι γίνεται, όμως, όταν στην πορεία της συνέντευξης τα πράγματα δεν πάνε καθόλου όπως τα περιμένατε;

Το υποψήφιο αφεντικό σας δεν φαίνεται τόσο φιλικό απέναντί σας, οι ερωτήσεις του είναι από αδιάκριτες μέχρι εριστικές, ενώ, όσον αφορά το οικονομικό, τα νούμερα που σας λένε είναι τουλάχιστον αστεία. Μην πανικοβάλλεστε και μην δείξετε τον εκνευρισμό σας. Πάρτε βαθιές αναπνοές και προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμη. Μην αφήνετε την σύγχυση να κυριαρχήσει και απαντήστε με όσο πιο ευγενικό και επαγγελματικό τρόπο μπορείτε.

Προσπαθήστε να κατευθύνετε την συζήτηση κάπως πιο κοντά σε αυτό που θέλετε, καθώς και να διατηρήσετε έναν υποτυπώδη έλεγχο. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει περίπτωση το δυνητικό αφεντικό σας να θέλει να δοκιμάσει τα όριά σας και να δει πώς λειτουργείτε υπό πίεση. Μείνετε ψύχραιμη και δείξτε τους πόσο καλή επαγγελματίας είστε.