5 πράγματα που δεν σου είπε κανείς για την επαγγελματική σου καταξίωση

5 πράγματα που δεν σου είπε κανείς για την επαγγελματική σου καταξίωση

Δεν στα είπαν και εσύ δεν ρώτησες

1. Τα λεφτά μετράνε. Όταν σου γίνεται μία επαγγελματική πρόταση είσαι τόσο χαρούμενη, που θα ξεκινήσεις δουλειά, που εξαιτίας του φόβου μην την χάσεις δεν διαπραγματεύεσαι σωστά το μισθό σου. Λάθος. Μετά από λίγο καιρό θα το μετανιώσεις και τότε δεν θα μπορείς να ζητήσεις αύξηση. Kάνε το σωστό deal από την πρώτη συνάντηση κιόλας.

2. Οι ιδέες και οι η γνώμη σου είναι πολύτιμες. Μην σκεφτείς ποτέ ότι η δική σου άποψη δεν μετράει και ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της... εταιρείας. Ακόμα και αν δεν έχεις διευθυντική θέση μία καλή σου ιδέα αν την πεις σε αυτόν που πρέπει μπορεί να σε οδηγήσει στην προαγωγή.

3. Δεν υπάρχουν ονειρεμένες δουλειές, υπάρχουν, όμως, καλές δουλειές. Όταν ξεκινάμε την επαγγελματική μας καριέρα, λίγο μετά το Πανεπιστήμιο, φανταζόμαστε ότι θα μας υποδεχθούν στη νέα μας δουλειά ως ιδιοφυία και όλοι θα αναγνωρίσουν τα ταλέντα μας. Θα δουλέψουμε στο αντικείμενο μας και η εταιρεία θα είναι κάποια πολυεθνική με υπέροχα γραφεία στην Κηφισίας . Αυτό είναι το ιδανικό, αλλά σπάνια το βρίσκεις. Μην ψάχνεις το τέλειο. Κοίταξε για κάτι που θα σε κάνει να ξυπνάς το πρωί με όρεξη και όχι με νεύρα.

4. Κανείς δεν θα φροντίσει για σένα εκτός από σένα. Μην περιμένεις να βρεις φίλους και συμμάχους στον επαγγελματικό στίβο. Όχι, ότι δεν συμβαίνει, αλλά σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον κανείς δεν θα θέλει να διαφημίσει τις δικές σου δεξιότητες και να μειώσει τις δικές του. Γίνει ο manager του εαυτού σου και μην έχεις καμία απαίτηση από κανέναν.

5. Μην επαναπαύεσαι ποτέ. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως θα καταφέρεις να πάρεις προαγωγή και αύξηση. Μην σταματάς να ελπίζεις. Και αν είσαι πεπεισμένη ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί τότε ξεκίνησε να στέλνεις βιογραφικά σε άλλες εταιρείες. Δεν υπάρχει λόγος να μένεις στάσιμη και τα ταλέντα σου να μένουν ανεκμετάλλευτα.

Διαβάστε ακόμη:

Συνέντευξη για δουλειά: Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας