Ψάχνετε για δουλειά; Πώς θα ξεχωρίσετε με ένα απλό e-mail

Ψάχνετε για δουλειά; Πώς θα ξεχωρίσετε με ένα απλό e-mail

Για να μην πάει το βιογραφικό σας στα αζήτητα

Όσοι έχουν βγει στο κυνήγι για δουλειά, ήδη θα ξέρουν ότι, το να στέλνουν απλώς το βιογραφικό τους σε εταιρείες, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό (ειδικά αν αυτό δεν τους έχει ζητηθεί) αφού, μαζί με αυτό, οι περισσότεροι υπεύθυνοι θέλουν να δουν και ένα μήνυμα στο οποίο θα αναφέρονται στοιχεία σχετικά με τα προσόντα ή τις δυνατότητες του κάθε υποψήφιου. Με δεδομένο ότι οι δυνητικοί εργοδότες μας, καθημερινά, λαμβάνουν δεκάδες mail με βιογραφικά, είναι φυσικό το δικό μας να παραπέσει ή να αγνοηθεί μέσα στο πλήθος. Υπάρχουν, όμως, τρόποι, να κάνουμε το mail, με το οποίο στέλνουμε το βιογραφικό μας, αρκετά πιο ενδιαφέρον και ιδιαίτερο, ώστε να ξεχωρίσει την κατάλληλη στιγμή. Διαβάστε παρακάτω μερικά tips, για να διορθώσετε τυχόν λάθη και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να πάρετε την δουλειά.

1) Μην κάνετε απλώς copy/ paste τα στοιχεία του βιογραφικού σας. Κρατήστε τα σημαντικότερα, που αφορούν την σταδιοδρομία και την καριέρα σας και διανθίστε τα.


2) Αντί να στείλετε ένα γενικό mail, από το οποίο απουσιάζει το προσωπικό στοιχείο, προτιμήστε να είστε πιο λακωνικοί, αλλά όχι χωρίς χαρακτήρα. Μην ξεχνάτε ότι ο μελλοντικός εργοδότης σας κοιτάει καθημερινά πολλά μαρόμοια mail και θα εκτιμήσει την διαφορετικότητα.


3) Μην ξεχάσετε να αναφερθείτε στα προσόντα που χρειάζεται να διαθέτει κάποιος για να πάρει την θέση, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους εσείς προσωπικά είστε κατάλληλοι γι' αυτήν. Οι εργοδότες θέλουν να ξέρουν ότι ο εκάστοτε υποψήφιος ξέρει ποιο είναι το αντικείμενο της εταιρείας στην οποία απευθύνεται, και ότι δεν στέλνει απλώς στα τυφλά βιογραφικά όπου βρει.


4) Δώστε προσοχή σε τυχόν λάθη! Τσεκάρετε πολλές φορές ότι η ορθογραφία, η γραμματική ή η σύνταξη σας είναι σωστή. Ακόμα καλύτερα, δείξτε το σε κάποιον του οποίου την γνώμη εμπιστεύεστε, μήπως ο ίδιος εντοπίσει πράγματα που μπορεί να σας έχουν ξεφύγει.


5) Ρίξτε μία δεύτερη ματιά στην αγγελία με τις απαιτήσεις της εταιρείας και φροντίστε να συμπεριλάβετε όλα σας τα προσόντα, σε σχέση με αυτές. Ο κάθε εργοδότης θέλει να ξέρει ότι οι υφιστάμενοί του είναι σε θέση να ακολουθήσουν σαφείς οδηγίες, γι' αυτό μην παραλείψετε τίποτα.

Διαβάστε ακόμα:
Στέλνετε βιογραφικό και δεν παίρνετε απαντήσεις; Μπορεί να μην φταίτε εσείς
5 πράγματα που δεν σου είπε κανείς για την επαγγελματική σου καταξίωση