5 tips για την online ασφάλειά σας

5 tips για την online ασφάλειά σας

Οι κίνδυνοι στο internet είναι αρκετοί

Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε στο διαδίκτυο κυκλοφορούν περισσότερες πληροφορίες για εμάς από ότι θα έπρεπε. Googlαρετε το όνομά σας και θα δείτε γιατί σας μιλάμε.

Για αυτό, λοιπόν, είπαμε να σας δώσουμε 5 tips για την δική σας online ασφάλεια μήπως και σώσετε κάτι.

1. Προσοχή στο overshare. Μέσα από αυτό μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να μάθει που πηγαίνετε, τι κάνετε μέχρι και πόσα κιλά ζυγίζετε.

2. Το online date είναι σωστό ναρκοπέδιο. Ενώ είστε απασχολημένες για το πώς έχετε πει κάποια πράγματα για εσάς στην πραγματικότητα δεν ασχολείστε με το πόσα πράγματα έχετε πει για τον εαυτό σας και πόσο έχετε εκτεθεί.

3. Προσοχή στις αγορές. Οι online αγορές σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη αλλά πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές. Δεν χρειάζεται να δίνετε τα στοιχεία της κάρτας σας άλλωστε στις τράπεζες υπάρχουν κάρτες που μπορείτε να αγοράσετε με συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για να κάνετε τις αγορές σας.

4. Προφυλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης. Ότι έχει να κάνει με κωδικούς βάλτε τους σε ένα σημείο που θα το ξέρετε μόνο εσείς και επίσης μην βάζετε παντού τον ίδιο κωδικό.

5. Κρατήστε κρυφές τις λέξεις κλειδιά- απαντήσεις στις ερωτήσεις ασφαλείας. Μην βάζετε το πατρικό όνομα της μητέρας σας, τον τόπο γέννησης ή το όνομα του πρώτου σκύλου σας. Αυτές οι τέσσερις ερωτήσεις μπορεί να απαντηθούν πολύ εύκολα.