Σωστή προετοιμασία για το νέο κουτάβι

Σωστή προετοιμασία για το νέο κουτάβι

Βασικές συμβουλές για την περίοδο προσαρμογής του κουταβιού στο νέο του σπίτι.

Αφού αποφασίσετε πως θέλετε να αποκτήσετε ένα σκυλάκι, και είστε πλήρως συνειδητοποιημένοι για την δουλειά και την αφοσίωση που χρειάζεται να του αφιερώνετε, πρέπει έπειτα να ξέρετε πως το να φέρνεις ένα κουτάβι στο σπίτι είναι ακριβώς σαν να φέρνεις ένα ανθρώπινο μωρό. Και κάπως χειρότερα, μιας και το μωρό μπορείς να το βάλεις στην κούνια και να μείνει εκεί. Το κουτάβι όμως θέλει να τα δει, μάθει και κάνει όλα. Για να είστε λοιπόν εντελώς προετοιμασμένοι για ότι μπορεί να σας προκύψει, σας παραθέτουμε μια λίστα με τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν φέρετε το τετράποδο μωρό στο σπίτι σας, για προστασία αλλά και εκπαίδευσή του.

1.Να έχετε έτοιμα και μαζεμένα όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται, όπως η ειδική τροφή, τα μπολ φαγητού του, το κολάρο και το λουρί του, η ταυτότητά του, η βούρτσα του κλπ.
2.Κλειδώστε σε ένα ντουλάπι ότι χημικά έχετε, όπως καθαριστικά σπιτιού, αντιψυκτικά, εντομοκτόνα κ.α. για να μην τα βρει το κουτάβι.
3.Αν έχετε ήδη ένα κατοικίδιο και αυτό είναι το δεύτερό σας, σιγουρευτείτε πρώτα πως έχετε τον απαιτούμενο χώρο ώστε να μην είναι μαζί στο ίδιο δωμάτιο από την αρχή, παρά μόνο αφού γνωριστούν σιγά σιγά και συνηθίσουν το ένα το άλλο.
4.Μαζέψτε όπως μπορείτε όσα καλώδια είναι σε κοινή θέα στο σπίτι, μιας και τα σκυλιά έχουν συνήθεια να μασάνε ότι καλώδιο βρουν μπροστά τους.
5.Κρατάτε τις πόρτες του σπιτιού κλειστές. Όχι μόνο τις κυρίως αλλά και αυτές των ντουλαπιών, του πλυντηρίου, της ντουλάπας κ.α. Στα κουτάβια αρέσει να τρυπώνουν στα πιο απρόσμενα μέρη.
6.Τοποθετήστε πράγματα όπως, φάρμακα, βελόνες, καρφίτσες, κλωστές, λάστιχα κλπ σε ψηλά σημεία ώστε το κουτάβι σας να μην τα φτάνει.
7.Δείξτε σε όλους τον σωστό τρόπο να το κρατάνε και βάλτε μερικούς κανόνες, όπως για παράδειγμα, να μην το ενοχλεί κανείς όταν τρώει.
8. Κρατήστε το μακριά από άλλα ζώα μέχρι να εξοικειωθεί εντελώς. Τα κουτάβια είναι πάντα νευρικά στην αρχή και θέλουν τον χρόνο τους μέχρι να κάνουν φιλίες με άλλα ζώα.