Δυο οικολογικοί τρόποι για να πλύνετε τα πιάτα σας!

Βιβή Αγγελάκη
Δυο οικολογικοί τρόποι για να πλύνετε τα πιάτα σας!

Γλυτώστε από τα περιττά έξοδα και προστατέψτε το περιβάλλον!

Έχετε δοκιμάσει ποτέ, να αλλάξετε τρόπο ζωής και να υιοθετήσετε έναν πιο οικολογικό, πιο φιλικό προς το περιβάλλον και φυσικά λιγότερο βλαβερό για την υγεία σας;

Φυσικά, ας μη ξεχνάτε πως ο οικολογικός τρόπος ζωής- που ακολουθούν και πολλοί διάσημοι του Hollywood- εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, συνιστά και έναν οικονομικό τρόπο που θα σας κάνει να γλιτώσετε αρκετά χρήματα.
Ξεκινήστε λοιπόν,να αλλάζετε...από τη πιο συνηθισμένη και για πολλές γυναίκες, βασανιστική δουλειά του σπιτιού: το πλύσιμο πιάτων!

Μια από τις πιο φυσικές συνταγές για το πλύσιμο των πιάτων σας καθημερινά είναι το άσπρο ή πράσινο σαπούνι από ελαιόλαδο και το σαπούνι καστίλης. Αντικαταστήστε το χημικό υγρό απορρυπαντικό των πιάτων σας , διαλύοντας τριμμένο σαπούνι ελιάς σε ζεστό νερό.

Αν τώρα έχετε ξεμείνει ή δεν έχετε πράσινο σαπούνι, δοκιμάστε την εξής συνταγή με φυσικά υλικά και κάντε τα πιάτα σας να γυαλίζουν με το υγρό σαπούνι που θα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας:

Θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
2 κουταλιές της σούπας βόρακα
3 κουταλιές της σούπας νερό
2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού ή πορτοκαλιού. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε 2 σταγόνες από χυμό λεμονιού.


Η προετοιμασία είναι πάρα πολύ απλή! Ανακατέψτε τα υλικά καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν και φυλάξτε σε ένα γυάλινο μικρό βαζάκι. Προσαρμόστε την ποσότητα των υλικών του υγρού σαπουνιού ανάλογα με τις ανάγκες σας!