WWF: Για ένα μέλλον όπου o άνθρωπος και η φύση συνυπάρχουν αρμονικά

WWF: Για ένα μέλλον όπου o άνθρωπος και η φύση συνυπάρχουν αρμονικά

Ο άνθρωπος, το πιο ολοκληρωμένο ον αυτού του πλανήτη καθημερινά διαγράφει τη φωτεινή του πορεία εδώ και αιώνες. Ανακαλύπτει, εφευρίσκει, κατακτά, δημιουργεί, αναπτύσσει, μεγαλουργεί αλλά και δυστυχώς... ξεχνά. Ξεχνά ότι χωρίς το φυσικό του σπίτι, δηλαδή το περιβάλλον, τίποτα από όλα αυτά τα συγκλονιστικά πράγματα που συμβαίνουν στην ανθρωπότητα δεν θα είχαν γίνει , γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος χωρίς τη φύση δε θα υπήρχε.


Ο πλανήτης εκπέμπει το δικό του σήμα SOS εδώ και αρκετά χρόνια. Eίναι μια αλήθεια που οι περισσότεροι δυστυχώς, γνωρίζουμε. Είναι ένα πρόβλημα που έρχεται να μας θυμίσει ότι η σύγχρονη ζωή και η εξέλιξη έχει αντάλλαγμα... Έτσι λοιπόν η ώρα για δράση είναι πιο αναγκαία από ποτέ.


Tο WWF είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων, επιστημόνων, εθελοντών και πολιτών, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες. Είναι μια οργάνωση που αντιμετωπίζει εποικοδομητικά τις περιβαλλοντικές προκλήσεις του πλανήτη, με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους: από τη διάσωση σπάνιων ειδών έως την αλλαγή του κλίματος. Από τη βιώσιμη ανάπτυξη έως την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Μια οργάνωση η οποία βασίζεται στους 5.000.000 υποστηρικτές της. Κυρίως όμως βασίζεται στην αγάπη και τη δράση απλών ανθρώπων –ενεργών πολιτών αυτού του πλανήτη, που πιστεύουν ότι ο καθένας μας μπορεί να κάνει κάτι, έστω και λίγο..για να μπορούμε επιτέλους να συνυπάρχουμε αρμονικά με τη Φύση!


Η δράση στην Ελλάδα ξεκινά το 1969, είκοσι και πλέον χρόνια πριν τη σύσταση της εθνικής οργάνωσης WWF Ελλάς, με την αποκατάσταση τού δάσους τής Καισαριανής στον Υμηττό και στη συνέχεια με ενίσχυση των δράσεων προστασίας στις Πρέσπεςκαι τη Δαδιά Έβρου. Το 1991 δημιουργείται γραφείο προγράμματος τού διεθνούς WWF στην Ελλάδα. Το γραφείο αυτό φέρει το όνομα «Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση – WWF Ελλάς». Μέχρι σήμερα οι άνθρωποι του WWF EΛΛΑ Σ έχουν στο ενεργητικό τους πολλές δράσεις, αμέτρητες εθελοντικές ώρες σε ακτές, δάση και ελληνικές θάλασσες , εκπαίδευση, γνώση και κυρίως επιμονή... γιατί ο πλανήτης αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Σήμερα το WWF δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες μέσω ενός δικτύου 50 εθνικών γραφείων με διεθνή έδρα το WWF International στη Gland της Ελβετίας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δράση του WWF στην Ελλάδα μπείτε στο www.wwf.gr και γνωρίστε μια άλλη πλευρά της Φύσης.. Αυτή που αξίζει να έχουμε στη ζωή μας.


Επισκεφθείτε επίσης το e-shop του , στο οποίο θα βρείτε χρηστικά αντικείμενα όπως σχολικά είδη και πρωτότυπες ιδέες για δώρα , δίνοντας έτσι χαρά σε αυτούς που θα τα προσφέρετε αλλά και μια σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια του WWF EΛΛΑΣ.