5 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο!

5 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο!

Μάθε ποια είναι και λάβε τα μέτρα σου

«Βάλτο στο ψυγείο»: Η ατάκα που ακούγεται πολλές φορές μέσα στην ημέρα όταν βρισκόμαστε στο σπίτι. Βλέπετε πιστεύουμε πως όλες οι τροφές διατηρούνται τέλεια όσο βρίσκονται μέσα στο ψυγείο. Μέγα λάθος! Κι όμως υπάρχουν τρόφιμα που αν τα βάλουμε στο ψυγείο η γεύση τους θα «χαθεί»και θα αλλοιωθεί η υφή τους. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:

- Πατάτες: Aν βάλετε τις πατάτες στη συντήρηση θα αποκτήσουν πολύ σύντομα γλυκιά γεύση. Προτιμήστε να τις αποθηκεύετε σε χάρτινη σακούλα και σε δροσερό μέρος.
- Ψωμί: Αν το τοποθετήσετε μέσα στο ψυγείο θα παρατηρήσετε πως πολύ σύντομα θα στεγνώσει και θα σκληρύνει. Αφήστε το, λοιπόν, στην ψωμιέρα και καταναλώστε το σύντομα.
- Καφές: Μην κάνετε το λάθος και βάλετε τον φρεσκοκομμένο σας καφέ στο ψυγείο καθώς θα αλλοιωθεί η γεύση του. Τοποθετήστε το σε ένα γυάλινο βάζο το οποίο και θα πρέπει να σφραγίσετε καλά.
- Μέλι: Μην το βάλετε ποτέ στο ψυγείο καθώς πολύ σύντομα θα κρυσταλλώσει. Αποθηκεύστε το σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνα σας.
- Κρεμμύδια: Η υγρασία του ψυγείου βοηθά τα κρεμμύδια να μουχλιάζουν πιο σύντομα. Αφήστε τα εκτός ψυγείου σε δροσερό και ξηρό μέρος.