Πώς να κακομάθεις οικονομικά τον εαυτό σου!

Πώς να κακομάθεις οικονομικά τον εαυτό σου!

Μερικές φορές οι ανάγκες τις καθημερινότητας και οι οικονομικές πιέσεις, μας αναγκάζουν να βάζουμε τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα και με τον καιρό, αυτό κοστίζει και στην ψυχολογία μας. Όμως, πρέπει να μπορούμε να κακομάθουμε τον εαυτό μας, έστω και λίγο. Πώς μπορούμε να το καταφέρουμε; Πρώτον, κάνοντας έξυπνη διαχείριση των χρημάτων μας στις ανάγκες του σπιτιού και δεύτερον, επιλέγοντας οικονομικές λύσεις που θα μας χαλαρώσουν. Ορίστε τι εννοούμε ότι μπορείτε να κάνετε:

Βρείτε λίγο χρόνο να πιείτε τον αγαπημένο σας καφέ

Μπορεί να πίνετε καφέ κάθε πρωί, πόσο όμως τον απολαμβάνετε πραγματικά; Φτιάξτε τις προϋποθέσεις και δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για μία απόλαυση που θα σας χαλαρώσει, ακόμα κι αν χρειαστεί να ξεκινήσετε λίγο νωρίτερα για τη δουλειά ή να ξυπνήσετε μισή ώρα πιο πριν. Σκεφτείτε: το αγαπημένο σας καφέ, μία κούπα ζεστός καπουτσίνο, ήρεμη μουσική, μισή ώρα για τον εαυτό σας. Ακόμα κι αν την καταναλώσετε χαζεύοντας ειδήσεις στο κινητό σας, αυτή η μισή ώρα θα είναι μόνο δική σας.

Διαβάστε ένα ωραίο βιβλίο

Το διάβασμα είναι διασκέδαση και μόρφωση. Αντί να χαζέψετε πάλι μηχανικά τηλεόραση, αγοράστε εκείνο το βιβλίο που πάντα θέλατε να διαβάσετε και ξεκινήστε το ίδιο βράδυ κιόλας, όταν κοιμηθούν τα παιδιά (αν έχετε). Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο καμιά φορά να συγκεντρωθείτε, αλλά μόνο στην αρχή, οπότε μην το παρατήσετε. Μετά τις πρώτες δέκα σελίδες, θα ανυπομονείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Κάντε ένα μασάζ

Πλέον, οι τιμές των μασάζ δεν είναι απαγορευτικές. Μπορείτε να βρείτε προσφορές στο Διαδίκτυο με 10 ευρώ την ώρα. Κάνετε αυτό το ευεργετικό χατίρι στον εαυτό σας. Το μυαλό και το σώμα σας θα σας ευγνωμονούν.

Φτιάξτε ατμόσφαιρα μόνο για εσάς

Αργά το βράδυ, όταν το σπίτι έχει πια ησυχάσει από την τρέλα της ημέρας, ανάψτε ένα κερί με το αγαπημένο σας άρωμα, χαμηλώστε λίγο τα φώτα, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και χαλαρώστε στον καναπέ με ένα ποτήρι κρασί. Αν θέλει και ο σύντροφός σας να καθίσει μαζί σας, είναι ευπρόσδεκτος, όμως βάλτε μεταξύ σας έναν όρο: δεν θα συζητήσετε προβλήματα και υποχρεώσεις, αλλά αυτά που συζητούσατε όταν πρωτογνωριστήκατε: ταινίες, βιβλία, χόμπι, πράγματα που διαβάσατε. Μήπως έχετε καιρό να το κάνετε αυτό;

Αγοράστε μια λιχουδιά μόνο για εσάς

Όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, μάλλον ξοδεύετε τον περισσότερο χρόνο σας αγοράζοντας πράγματα για τους άλλους στο σπίτι. Ή λέγοντας «όχι, δεν θα πάρουμε άλλα μπισκότα!» όταν τα παιδιά είναι μαζί. Αλλά όταν τα παιδιά δεν βλέπουν; Μήπως να κάνατε μια μικρή ατασθαλία που θα σας κακομάθει; Μπορεί να είναι μπισκότα (στα Lidl, τα μπισκότα Digestive κοστίζουν μόνο 1,09€) ή τσιπς (τα Pringles κοστίζουν μόνο 1,68€) ή ακόμα και κράκερς (τα EliteCrackersΜεσογειακά, κοστίζουν μόνο 1, 15€).

Και ψωνίζοντας στα Lidl για όλες τις ανάγκες του σπιτιού, πάντα θα μπορείτε να κακομαθαίνετε τον εαυτό σας με αυτά τα μικρά πράγματα που απογειώνουν την ψυχολογία σας. Ούτως ή άλλως, όταν κάνετε τους λογαριασμούς του σπιτιού και βλέπετε ότι καταφέρατε να σας περισσέψουν χρήματα, η ψυχολογία σας ανεβαίνει αυτόματα. Κρατήστε την ψηλά, προσφέροντας κάτι και στον εαυτό σας.

Tip: Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε καθημερινά το site των Lidl γιατί έχει αμέτρητες προσφορές που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα και θα κάνουν τη ζωή σας καλύτερη.