Όταν δεν έχεις λεφτά, κάτσε στ’ αβγά σου

Όταν δεν έχεις λεφτά, κάτσε στ’ αβγά σου

Δηλαδή, στο σπίτι σου.

Δεν είστε και λίγες εσείς οι καλομαθημένες που έχετε συνηθίσει να μην στερείστε τίποτα και θέλετε κάθε βράδυ να είστε έξω, στα καλύτερα τραπέζια των πιο in clubs της πόλης, πίνοντας και χορεύοντας σα να μην υπάρχει αύριο. Τώρα όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν και το budget δεν αρκεί για τέτοιες ξέφρενες νύχτες γεμάτες χλιδή.

Μάθετε λοιπόν πως μπορείτε να περνάτε εξ' ίσου καλά και στο σπίτι, όχι βέβαια συνεχώς, αλλά όταν αυτό είναι απαραίτητο. Υπολογίστε πόσα χαλάτε κανονικά σε ποτά, μπουκάλια, γκαρνταρόμπες (αν και τώρα που ανοίγει ο καιρός αυτό το έξοδο κόβεται), πάρκινγκ, βενζίνες κλπ κλπ και υπολογίστε πόσο θα σας κοστίσει ένα μπουκάλι από το αγαπημένο σας αλκοόλ στο σπίτι.

Καμία σχέση... Ειδικά αν σκοπεύετε να μαζευτείτε πολλοί φίλοι, μπορείτε να οργανώσετε βραδιά κοινής συνεισφοράς, με τον κάθε ένα να προσφέρει ό,τι μπορεί, π.χ. πατατάκια, τόνικ, coca cola, λεμονάδα ή οτιδήποτε άλλο συνοδευτικό πιστεύει ο καθένας ότι χρειάζεται. Ό,τι περισσέψει μένει εκεί για την επόμενη φορά, ενώ υπάρχουν και τα πλεονεκτήματα ότι όποιος παραπιεί, μπορεί να κοιμηθεί στον καναπέ, τη μουσική τη διαλέγετε μόνοι σας και την αλλάζετε όποτε θέλετε, η τουαλέτα είναι πεντακάθαρη, η παρέα είναι διαλεγμένη και δεν τίθεται θέμα να σας γράψουν για αλκοτέστ.

Όπως και να το δείτε, συμφέρει.