Πώς να επιβιώσεις στις καλοκαιρινές εκπτώσεις

Πώς να επιβιώσεις στις καλοκαιρινές εκπτώσεις

Μικρά tips για να μην τρελαθείς την πρώτη μέρα των εκπτώσεων.

Κάθε καλοκαίρι περιμένεις δύο πράγματα, τις καλοκαιρινές σου διακοπές για να μαυρίσεις και να ξεκουραστείς και τις καλοκαιρινές εκπτώσεις για ξεχειλίσεις την κάρτα σου με κάθε λογής πράγματα. Το πρώτο δεν χρειάζεται επεξηγήσεις, το δεύτερο όμως περιλαμβάνει όλη την γυναικεία παράνοια που μπορείς να φανταστείς.

Η πρώτη μέρα των εκπτώσεων περιγράφεται ως εξής: φιλενάδες, μαμάδες με κόρες, business women που πετάχτηκαν για το lunch break και εσύ η καημένη που αποφάσισες να βγεις εκεί έξω και να αρπάξεις τις πρώτες καλές ευκαιρίες σε ρούχα και αξεσουάρ –διότι έρχεται δύσκολος χειμώνας. Χάος στα μαγαζιά, γεμάτα ταμεία και αναμαλλιασμένες κυρίες που δοκιμάζουν, δοκιμάζουν, δοκιμάζουν. Ψυχραιμία, θα το βρεις και εσύ εκείνο το τέλειο φόρεμα που ψάχνεις, έχεις αγώνα να κάνεις για αυτό πάρε βαθιά ανάσα και ακολούθησε κάποιους κανόνες για να κουραστείς όσο το δυνατόν λιγότερο και να καταλήξεις με πράγματα που πραγματικά έχεις ανάγκη.

Η αρχή

Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, φτιάξε μία λίστα του τι χρειάζεσαι με σειρά προτεραιότητας. Έτσι θα προσπαθήσεις να μην ξεφύγεις κάνοντας περιττές σπατάλες. Μην ξεκινάς να πας για ψώνια σε εκπτώσεις αν δεν έχεις αρκετό χρόνο στην διάθεση σου, το πιο πιθανόν είναι να παρασυρθείς και αφήσεις πίσω τις δουλειές σου.

Ντύσου

Φόρα άνετα ρούχα, όχι πλουμιστά μανίκια -δεν έχεις ιδέα που μπορεί να πιαστούν τα άτιμα- οπωσδήποτε φλατ παπούτσια, όχι στενά παντελόνια –πρώτον κάνει ζέστη και δεύτερον θα σε δυσκολεύουν στα δοκιμαστήρια- όχι πολλά αξεσουάρ, μία μεγάλη τσάντα που να κλείνει καλά -οι μικροκλέφτες είναι παντού- γυαλιά ηλίου, ένα καπέλο αν πρόκειται να περπατήσεις πολύ και αντηλιακό.

Μόνη ή αγκαζέ;

Η αλήθεια είναι ότι είναι καλύτερα να ψωνίζεις με παρέα, όχι μόνο έχεις έναν ζωντανό κριτή -ποια θα σου πει αν σου πάει το παντελόνι ή όχι;- αλλά η μία μπορεί να περιμένει στην ουρά ενώ η άλλη θα ψωνίζει και εναλλάξ. Αν πάλι σου αρέσει να ψωνίζεις μόνη, ψυχραιμία, προσπάθησε να μην παρασυρθείς σε περιττές σπατάλες και αν είσαι τύπος που θέλει τα ρούχα του «εδώ και τώρα» μην πάρεις εκείνο το φτηνό παλτό που είδες, δεν πρόκειται να το φορέσεις μέχρι το Νοέμβρη.

Κρίση πανικού

Συμβαίνει σε όλους, δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά επειδή είναι κάτι που δεν το ελέγχεις εσύ, αν νοιώσεις δύσπνοια ή ζαλάδα μέσα σε ένα ασφυκτικά γεμάτο μαγαζί, μην τρομάξεις. Χωρίς να κάνεις σπαστικές κινήσεις βγες έξω, κάτσε σε ένα σκιερό μέρος και άσε τον αέρα να σε χτυπήσει. Όταν περάσει θα είσαι και πάλι έτοιμη.

Νεράκι γάργαρο

Να έχεις πάντοτε μαζί σου ένα μπουκαλάκι δροσερό νερό ή λίγο κρύο τσάι. Είναι καλοκαίρι σε μία από τις πιο ζεστές πόλεις του κόσμου και το δροσερό νερό είναι απαραίτητο. Αν έχεις την δυνατότητα ένα μικρό διάλλειμα για καφέ θα σε αναζωογονήσει και θα σου δώσει δυνάμεις για πιο πολύ ψάξιμο.

Είσαι μία Κιουρία

Δεν χρειάζεται να τρέχεις σαν τρελή αρπάζοντας ρούχα μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ φτηνά. Είσαι μία κυρία και για αυτό θα κάνεις μεθοδικά την βόλτα σου στο κάθε μαγαζί, συγκρίνοντας τιμές και επιλέγοντας αυτό που πραγματικά θέλεις. Αν δεν είσαι σίγουρη για κάτι, μην το αγοράσεις αμέσως, κάνε πρώτα μία βόλτα και μετά επέστρεψε. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο να το σκεφτεί δεύτερη φορά.