5 tips: οικονομία για υγιεινό φαγητό

5 tips: οικονομία για υγιεινό φαγητό

Το υγιεινό φαγητό δε χρειάζεται να είναι ακριβό.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το υγιεινό φαγητό είναι ακριβό ενώ το junk food είναι η φτηνή επιλογή. Τα πράγματα δεν ειναι όμως ακριβώς έτσι. Υπάρχουν τρόποι για να τρώτε σωστά και βέβαια, πολύ οικονομικά.

1. Μαγειρέψτε στο σπίτι. Η μαγειρική στο σπίτι είναι ένας σχετικά ανέξοδος τρόπος για να ετοιμάσετε το φαγητό της αρεσκείας σας. Να το φτιάξετε δηλαδή όσο υγιεινά θέλετε, δίχως να ξοδέψετε περιουσίες σε παραγγελίες από καλά εστιατόρια.

2. Ψωνίστε προϊοντα της εποχής. Όταν αγοράζετε φρούτα και λαχανικά της εποχής τότε κερδίζετε τόσο σε γεύση όσο και σε χρήματα. Για παράδειγμα, το χειμώνα τα μήλα είναι πολύ πιο νόστιμα, αλλά ταυτόχρονα και πιο φθηνά μιας και είναι η περίοδος παραγωγής τους.

3. Κάντε τον οπωροπόλη φίλο σας. Τα σούπερμαρκετ μπορεί να είναι μια βολική και πρακτική λύση, ένας οπωροπόλης όμως μπορεί να προσφέρει πολύ πιο υγιεινά προϊόντα κάθε είδους σε πολύ καλές τιμές. Κάντε τον φίλο σας και θα ανταμοιφθείτε!

4. Βάλτε λιγότερο κρέας στη διατροφή σας. Πέρα από το γεγονός ότι το κόκκινο κρέας δεν κάνει καλό στην υγεία (εκτός από μικρές ποσότητες), είναι επίσης και ένα ακριβό προϊόν. Ελαττώνοντάς το γλιτώνετε και χρήματα από την τσέπη σας.

5. Προτιμήστε τα γλυκά με φρούτα. Όλοι μας θέλουμε ένα γλυκό πού και πού μέσα στη μέρα. Αντί μιας σοκολατίνας ή ενός παγωτού λοιπόν, δοκιμάστε τα φρούτα (που ήδη έχετε στο ψυγείο) με κάποιες εναλλακτικές όπως για παράδειγμα με μέλι, ξηρούς καρπούς ή γιαούρτι. Θα εθιστείτε στη νέα συνήθεια!