Δεν έχω τι να βάλω!

Δεν έχω τι να βάλω!

Μήπως όμως, δεν έχω και που να το βάλω;

Δεν θα προσποιηθώ ότι είμαι υπεράνω. Γυναίκα είμαι κι εγώ και πιστεύω ότι πάντα υπάρχει χώρος για ένα ακόμα ζευγάρι παπούτσια, μία ακόμα τσάντα, ένα κλασσικό άσπρο πουκάμισο, ένα ξεβαμμένο τζιν και ούτω κάθε εξής. Είναι και ψυχοθεραπεία μία βόλτα στα μαγαζιά για ψώνια , δεν λέω, όμως φοράτε πραγματικά όλα αυτά τα ρούχα που έχετε στην ντουλάπα σας; Εγώ σίγουρα όχι.

Μερικά δεν τα βλέπω καν μέσα στην ντουλάπα μου. Άλλα δεν μου κάνουν πια ή δεν μου αρέσουν πια. Συνήθως «κολλάω» κατά περιόδους με κάτι συγκεκριμένο και το φοράω συνέχεια. Τα παπούτσια με τακούνια δε, όσο κι αν μου αρέσουν, τα φοράω μόνο βράδυ, όταν βγω και αν. Όσο για τις τσάντες, ειδικά αυτές που χρησιμοποιώ καθημερινά, ακόμα κι όταν σκέφτομαι να κρατήσω διαφορετική, βιάζομαι τόσο πολύ το πρωί που μου φαίνεται αδιανόητο να αρχίσω να αδειάζω τη μία και να γεμίζω την άλλη.

Ξοδεύω λεφτά, όταν έχω, και αγοράζω πράγματα που δεν έχω που να τα βάλω! Μήπως να τα κρατάω καλύτερα, να πάω κανένα ταξιδάκι σε εξωτικό προορισμό, που δεν θα χρειάζομαι και πολλά ρούχα;