Μια μέρα, τη νύχτα

Μια μέρα, τη νύχτα

Γιατί ο ήλιος δεν σβήνει ποτέ, απλά η γη γυρίζει γύρω από τον εαυτό της.

Έχετε έναν υπέροχο κήπο ή μια μεγάλη βεράντα και θέλετε να τοποθετήσετε έναν φωτισμό που να μην είναι κραυγαλέος; Ο φωτισμός κήπου ή βεράντας είναι σοβαρή υπόθεση και αν δεν θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία, προσανατολιστείτε σε λύσεις που δεν είναι μόνο χαμηλού κόστους ως προς την αγορά, αλλά και ως προς την ενέργεια που καταναλώνουν.

Μία λύση αποτελούν τα ηλιακά φωτιστικά κήπου τα οποία συσσωρεύουν την ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της μέρας και τη νύχτα τη μετατρέπουν σε φως. Το φως τους είναι ιδιαίτερα διακριτικό, σχεδόν όσο ενός κεριού, και το κόστος αγοράς εξαιρετικά χαμηλό. Κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια και είναι πολύ μικρά ώστε να μην «εισβάλλουν» στο χώρο.

Αν θέλετε για παράδειγμα να φωτίσετε ένα δρομάκι στον κήπο, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στις δύο πλευρές του, εκεί όπου το φως είναι αρκετό για να δείτε ξεκάθαρα την πορεία σας. Αν βρίσκεστε σε μπαλκόνι και θέλετε μια χαλαρή ατμόσφαιρα για συζήτηση, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στις γωνίες ή κοντά στο τραπέζι, αφήνοντας το φως τους να αγγίξει διακριτικά τα σημεία που σας ενδιαφέρουν, χωρίς να πληρώσετε ούτε σεντ στη ΔΕΗ.