Σακουλάκια αφυγραντικού: Μάθε τώρα τις εναλλακτικές χρήσεις τους και αξιοποίησέ τα!

Σακουλάκια αφυγραντικού: Μάθε τώρα τις εναλλακτικές χρήσεις τους και αξιοποίησέ τα!

Χρησιμοποίησε τα εκεί που δεν θα φανταζόσουν ποτέ!

Μπορεί να υπάρχουν πάντα μέσα σε τσάντες, παπούτσια και ρούχα, όμως οι περισσότεροι από εμάς μόλις τα πιάνουμε στα χέρια μας... αμέσως τα ξεφορτωνόμαστε πετώντας τα. Τα σακουλάκια αφυγραντικού όμως, μπορούν να σου χρησιμεύσουν με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους που ίσως δεν έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό σου. Γι΄αυτόν το λόγο, σταμάτα να τα πετάς και διάβασε παρακάτω τους έξυπνους τρόπους που μπορείς να τα αξιοποιήσεις.


1.Σώσε το κινητό σου αν πέσει στο νερό
Συγκέντρωσε σε ένα σακουλάκι όλα τα αφυγραντικά που κατά καιρούς βρίσκονται στα χέρια σου και αντί να τα πετάξεις, αποθήκευσε τα. Αν κάποια στιγμή το κινητό σου βραχεί από νερό, κλείσε το, βγάλε την κάρτα SIM και τοποθέτησέ το μέσα στο σακουλάκι, όπου θα πρέπει να το αφήσεις για 1-2 μέρες. Όταν θα προσπαθήσεις να το ανοίξεις ξανά, θα διαπιστώσεις πως τα αφυγραντικά θα έχουν τραβήξει όλη την υγρασία.


2. Τοποθέτησε τα στο κουτί με τις φωτογραφίες και τα άλμπουμ
Με το πέρασμα του χρόνου οι φωτογραφίες αρχίζουν να κολλούν μεταξύ τους και να καταστρέφονται τελικά λόγω της υγρασίας. Αν τοποθετήσεις μέσα στο κουτί που τις αποθηκεύεις μερικά σακουλάκια αφυγραντικού, θα μείνεις ήσυχη μια για πάντα.


3.Κράτησε ασφαλή σημαντικά έγγραφα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο υπόγειο ή το πατάρι
Όπως συμβαίνει και με τις φωτογραφίες, έτσι και τα σημαντικά έγγραφα ή οποιοδήποτε χαρτί που θέλεις να διατηρήσεις τοποθετώντας το στο πατάρι ή το υπόγειο, κινδυνεύει να καταστραφεί λόγω των υψηλών επιπέδων υγρασίας που υπάρχει σε αυτούς τους χώρους. Αν λοιπόν δεν θέλεις να καταστραφεί κάποιο αντικείμενο, ειδικά αν είναι χάρτινο, βάλε δίπλα του ή μέσα στο κουτί του ένα σακουλάκι.


4. Επέκτεινε τη διάρκεια ζωής των λεπίδων ξυραφιών
Η οξείδωση και η υγρασία αποτελούν τους βασικότερους λόγους που οι λεπίδες των ξυραφιών θαμπώνουν και τελικά σκουριάζουν, με αποτέλεσμα να αχρηστεύονται... πριν την ώρα τους. Μια απλή και αποτελεσματική συμβουλή είναι να διατηρείς τα ξυραφάκια σου, μετά τη χρήση τους, σε ένα τάπερ όπου θα έχεις τοποθετήσει μερικά σακουλάκια αφυγραντικού, ώστε να απορροφούν την υγρασία.


5. Προστάτεψε τα ασημικά
Η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε αμαύρωση ή και διάβρωση των ασημικών και των ασημένιων κοσμημάτων. Για την αποφυγή της κατάστασης αυτής, μπορείς να τοποθετήσεις αφυγραντικά μέσα στα κουτιά όπου φυλάς τα κοσμήματά σου.


6.Κράτησε στεγνή την τροφή των κατοικίδιων
Έχεις παρατηρήσει πως όταν αγοράζεις μεγάλη ποσότητα τροφής για το κατοικίδιό σου, μπορεί να πάρει υγρασία μετά από λίγες μέρες; Για να το αποφύγεις, αποθήκευσε τις κροκέτες σε ένα κάδο και με μια ταινία κόλλησε μερικά πακέτα αφυγραντικού στο καπάκι του μπολ.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό είναι το κόλπο για να καθαρίσεις ένα ακτινίδιο μέσα σε 30''(video)

Σγουρά μαλλιά: 4 πανεύκολοι τρόποι για να τα τιθασεύσετε