Δώσε προσοχή! 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ποστάρεις στα social media

Ερμιόνη Σαρρή
Δώσε προσοχή! 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ποστάρεις στα social media

Μην πατήσεις upload, για το καλό σου και μόνο!

Αν έχεις ήδη λογαριασμό σε facebook, Instagram, snapchat και twitter τότε το συγκεκριμένο άρθρο σε αφορά. Όλες μας μερικές φορές παρασυρόμαστε και «ανεβάζουμε» πολύ περισσότερα από όσα πρέπει για αυτό είπαμε να σου κάνουμε μερικές γρήγορες- και σημαντικές- υπενθυμίσεις.

Ποια είναι αυτά τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να «ανεβάσεις» για το καλό σου στα social media;

Προσωπικά στοιχεία: Το να αναγράφεις τα πολύ προσωπικά σου στοιχεία τύπου τηλέφωνο, διεύθυνση και εργασία είναι κάπως περιττό. Υπάρχει βέβαια μία εξαίρεση σε όλο αυτό. Αν για παράδειγμα, η εργασία σου σχετίζεται με τα social media, τότε σου δίνουμε το ελεύθερο να το αναγράψεις.

Φωτογραφίες με παιδιά: Το έχεις ακούσει πολλές φορές και είπα να σου κάνω άλλη μία γρήγορη υπενθύμιση. Καλύτερα να μην ανεβάζεις φωτογραφίες με το προσωπάκι της μικρής σου αδερφής, του ανιψιού σου ή του μωρού σου. Κράτα τις για εσένα αυτές τις φωτό και ξέχνα το upload.

«Check in» σε κάποιο σπίτι: Ίσως και να μην το έχεις σκεφτεί ποτέ, αλλά μέσα από ένα τσεκ ιν μπορεί ο καθένας να μάθει ανά πάσα στιγμή τη διεύθυνση στην οποία βρίσκεστε. Και όταν έχεις να κάνεις με προσωπικούς χώρους, καλύτερα να το αποφεύγεις. Άλλωστε, τι νόημα έχει το τσεκ ιν σε ένα σπίτι; Κανένα απολύτως.

«Προσωπικές» φωτογραφίες: Θα έχεις δει πολλά ερωτευμένα ζευγάρια στα social media να «ανεβάζουν» φωτός που φιλιούνται, που είναι κάτω από τα παπλώματα και άλλες πολλές τρυφερές στιγμές. Κάποιος θα τους έλεγε «Get a room», εγώ απλά θα αρκεστώ στο «Κρατήστε τις στο κινητό σας». Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να ποστάρετε συνεχώς τον έρωτά σας.

«Μηνύματα» για πρώην: Χώρισες, εκείνος βρήκε άλλη, εσύ πονάς και ψάχνεις τρόπο να εκφραστείς. Άσε το πληκτρολόγιο από τα χέρια- ή το κινητό- και πες τα καλύτερα στην κολλητή σου. Θα τα «βγάλεις» από μέσα σου και δε θα μάθουν όλοι οι διαδικτυακοί σου φίλοι σε πόσο άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεσαι. Μέσα στα status αυτά συνυπολογίζονται και τα τραγούδια-όλο νόημα- και φωτογραφίες με αποφθέγματα.

Διάβασε επίσης:

Yeahhh! 30+ 5 wallpapers που θα θες να «κατεβάσεις» σήμερα κιόλας για το κινητό σου

Συνηθίζει να απαντά με «ha ha» στα μηνύματά σου; Οι επιστήμονες έχουν κάτι να σου πουν...