Δοκιμάσαμε: Απίθανους βιολογικούς χυμούς στο Βαζάκι!

Δοκιμάσαμε: Απίθανους βιολογικούς χυμούς στο Βαζάκι!

Ένα νέο στέκι στο Χαλάνδρι, γεμάτο... ενέργεια! 

Δευτέρα πρωί, ένα αυτοκίνητο σταματάει απ' έξω με αλάρμ. Κατεβαίνει βιαστικά ο μπαμπάς, το πιτσιρίκι φωνάζει από το πίσω κάθισμα: «Σταφυλάδα, μπαμπά! Κι έναν ''Ποπάυ'' για τον Ορφέα!». Τα πρωινά, πριν το σχολείο, αυτή τη σκηνή μπορεί κανείς να τη δει να παίζεται μπροστά του αρκετές φορές, ενώ μέσα στην ημέρα και όσο πλησιάζει το βράδυ η μπάρα και η πίσω αυλή γεμίζουν με κόσμο: φοιτητές που ανταλλάζουν σημειώσεις όσο ανοίγουν ανυπόμονα ο καθένας το δικό του βαζάκι με ολόφρεσκο χυμό, επαγγελματίες που θέλουν να κλείσουν τη μέρα τους χαλαρά με μια «μπουκιά ενέργειας» (ελληνικό κατσικίσιο γιαούρτι με φρούτα εποχής και μέλι ανθέων Μεσσηνίας), παρέες 35άρηδων που δοκιμάζουν σάντουιτς με φρέσκο ψωμί με προζύμι φυσικής ωρίμανσης, κυρίες που κάνουν ένα διάλειμμα από τα ψώνια τους για να απολαύσουν ένα δροσερό smoothy ή μια φρεσκοκομμένη σαλάτα με βιολογικά λαχανικά. Τα καλά νέα, βλέπεις, μαθαίνονται γρήγορα: Ένα ολοκαίνουριο juice bar άνοιξε στο Χαλάνδρι και αναλαμβάνει να μας μυήσει όχι τόσο στο trend για το οποίο μιλούν όλοι στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, αλλά κυρίως σε έναν νέο τρόπο ζωής: πιο υγιεινό, που μπορεί να μας χαρίσει ενέργεια, ομορφιά και ευεξία.

Η Μαριαντίνα και η Σταυρούλα άφησαν πίσω τους τις σπουδές Μηχανικών και Γεωπονικής, άρχισαν να μελετούν την επίδραση της υγιεινής διατροφής στη διάθεση και την εμφάνισή τους, πειραματίστηκαν με γεύσεις που ούτε φαντάζονταν ότι συνδυάζονται και, αφού συμβουλεύτηκαν διατροφολόγο, άνοιξαν το juice bar ΤΟ BAZAKI, όπου μπορούμε να καθίσουμε ή να πάρουμε το νόστιμο χυμό μας για το σπίτι. Γιατί; Όπως λένε οι ίδιες, «γιατί θέλουμε να μοιραστούμε με όλο τον κόσμο τον τρόπο να ζούμε καλά, να νιώθουμε καλά, χωρίς αυτό να θεωρείται πολυτέλεια ή μια τρέλα των ''ψαγμένων''. Θέλουμε να κάνουμε το χυμό προσιτό και μέρος της καθημερινότητάς μας!».

vazaki2


«Οργώνουν» τις βιολογικές αγορές, μιλάνε με παραγωγούς από ολόκληρη τη χώρα, επιλέγουν βιολογικά φρούτα και λαχανικά από την ελληνική γη (σε μια γλάστρα της αυλής μεγαλώνει μέχρι και ανανάς!), προμηθεύονται από το εξωτερικό μόνο ό,τι δεν μπορούν να βρουν εδώ και ανανεώνουν το μενού ανάλογα με την παραγωγή κάθε εποχής.


Κάθε χυμός που μπαίνει στο βαζάκι του είναι ειδικά μελετημένος: σπιτική λεμονάδα με ελάχιστες θερμίδες (η ζάχαρη αντικαταστάθηκε από χυμό μήλου!), «με τη δύναμη του Ποπάυ» (διπλή δόση σιδήρου χάρη στον συνδυασμό από ανανά και σπανάκι), «μοβ αποτοξινωτικός» ιδανικός για πριν τη γυμναστική (το παντζάρι μειώνει τις απαιτήσεις του οργανισμού για οξυγόνο αφού είναι πλούσιο σε νιτρικά ιόντα), «πορτοκάλι και τριπλή βιταμίνη C» (ανανάς, πορτοκάλι, λεμόνι, μέλι προσφέρουν στον οργανισμό ένα «φυσικό αντιβιωτικό»), «αλκαλική αύρα» (με αγγούρι, σέλερι, πιπερόριζα, λεμόνι και μήλο, που απομακρύνουν από τον οργανισμό το πλεονάζον διοξείδιο του άνθρακα), χειροποίητο αμυγδαλόγαλα (με ή χωρίς μπανάνα ή κακάο), smoothie-«δροσιά από τον ουρανό»(με χυμό ροδάκινου, cocoa nibs, νερό και βούτυρο καρύδας, που τροφοδοτούν τον οργανισμό με τους 5 βασικούς ηλεκτρολύτες: ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και νάτριο), αλλά και μια πληθώρα από superfoods, όπως chia seeds, σπιρουλίνα, μάκα, alfalfa, baobab κ.ά., για να συμπληρώσεις το χυμό σου με έξτρα θρεπτικά συστατικά.

vaz2


Επίσης, οι αεικίνητες ιδιοκτήτριες συνεργάζονται και με διατροφολόγο, με αποτέλεσμα αποτοξινωτικά προγράμματα Juice Cleanse για 1, 3, 5 ή και περισσότερες ημέρες, κατά τις οποίες μας στέλνει στο σπίτι ειδικά μελετημένους χυμούς που καλύπτουν τις ενεργειακές και θρεπτικές ανάγκες του οργανισμού ενώ παράλληλα αποβάλλουν τις τοξίνες!

INFO: TO BAZAKI juice bar, Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, 210 6800067, tobazaki.com.