Στα επιδόρπια λέμε ΝΑΙ!

Στα επιδόρπια λέμε ΝΑΙ!

Αρκεί να έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη!

Παραδοσιακά, «Διαβήτης» και «Γλυκό» ήταν 2 έννοιες που δεν συμβάδιζαν. Ευτυχώς όμως, οι σύγχρονες οδηγίες δεν συνιστούν τη στέρηση αγαπημένων γεύσεων αλλά το να μάθουμε να επιλέγουμε σωστά και υγιεινά. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή με διάρκεια, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για όλους.

Έτσι λοιπόν, ακόμα και στα επιδόρπια μπορούμε να κάνουμε σωστές και ισορροπημένες επιλογές, αρκεί να γνωρίζουμε τα συστατικά τους και ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο: το Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ) και το Γλυκαιμικό φορτίο (ΓΦ). Πρόκειται για δύο χρήσιμα εργαλεία στη διατροφή που μας βοηθούν να κατατάσσουμε τα τρόφιμα ανάλογα με την επίδραση που έχουν στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μας.

Έτσι όταν επιλέγουμε επιδόρπια χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη, η γλυκόζη απελευθερώνεται αργά και σταθερά στο αίμα χωρίς να δημιουργεί απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου στον οργανισμό μας. Κατά συνέπεια μειώνεται το αίσθημα της πείνας, καθώς νιώθουμε «χορτάτοι», γι' αυτό και μένουμε πιο εύκολα σταθεροί στο διατροφικό μας πρόγραμμα χωρίς στερήσεις!

Μους σοκολάτα, κέικ, κρέμα καραμελέ, μιλφέιγ, Cookies&Cream ... τώρα όλες αυτές οι λαχταριστές γεύσεις μπορούν να συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά ενός υγιεινού διαιτολογίου, δηλαδή: χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη, καθόλου ζάχαρη, φυτικές ίνες, περιορισμένες θερμίδες και λιπαρά. Πώς; Χάρη στην πρώτη ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ που κατάφερε να δώσει στο επιδόρπιο τη θέση που του αξίζει στην υγιεινή διατροφή και φυσικά στην ισορροπημένη διατροφή που απαιτεί ο σακχαρώδης διαβήτης.