Skinos Sour: Η απόλυτη συνταγή για το πιο απολαυστικό κοκτέιλ!

Skinos Sour: Η απόλυτη συνταγή για το πιο απολαυστικό κοκτέιλ!

Και γίνεται πανεύκολα στο σπίτι! 

Μαστίχα: αυτό το σπάνιο, ευλογημένο δάκρυ της φύσης, ήταν γνωστό από τον 5ο αιώνα π.Χ.- ο Ηρόδοτος κάνει αναφορά στην μαστίχα και ο Ιπποκράτης την προτείνει για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Τα χρόνια που ακολουθούν η μαστίχα αρωματίζει τα κρασιά Ρωμαίων αυτοκρατόρων, γοητεύει το Βυζάντιο και ταξιδεύει στην Ανατολή. Ως τις αρχές του 19ου αιώνα έχει ήδη τη φήμη ενός πολυτελούς Μεσογειακού συστατικού και ταυτόχρονα αυτή είναι η εποχή που ο πάγος –προνόμιο των πλουσίων αρχικά- αρχίζει να αποκτά βιομηχανικό χαρακτήρα.

Όταν το 1865 η Βενετία υποδέχεται τη μαστίχα, στην Αμερική διαδίδεται ένα κοκτέιλ γνωστό ως sour: «με απόσταγμα, ζάχαρη, νερό, λεμόνι και πάγο: απλό και ευπροσάρμοστο" γράφουν οι φυλλάδες της εποχής. Το 1915 η μαστίχα γίνεται γνωστή στην Κωνσταντινούπολη για την μοναδικότητά της και οι έμποροι την αναζητούν παντού. Το κοσμοπολίτικο συστατικό φτάνει στις Ιταλικές ακτές της μαγευτικής Σαρδηνίας και του Αμάλφι.

Το 2005 δημιουργείται το μοναδικό απόσταγμα μαστίχας στον κόσμο, ο Skinos που αμέσως θα αγαπηθεί, θα ταξιδέψει στον κόσμο και θα γίνει ένα από τα συστατικά που θα προκαλέσουν την φαντασία των bartenders για να φτιάξουν τα δικά τους sours!

Λέγεται ότι ο ερασιτέχνης από τον επαγγελματία bartender ξεχωρίζει ακόμα και από την επιτυχημένη παρασκευή ενός sour, που φλερτάρει με τη ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό. Εμείς μάθαμε την απόλυτη συνταγή του Skinos Sour και σας την αποκαλύπτουμε - cheers!

Φτιάξτε το δικό σας sour εύκολα στο σπίτι:


* Στίψτε μισό λεμόνι μέσα στο συλλεκτικό ποτήρι
* Προσθέτετε 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
* Ανακατέψτε καλά με ένα μικρό κουταλάκι
* Προσθέστε μερικά παγάκια
* Προσθέστε το απόσταγμα Skinos