Schweppes: Separating Women from Girls!

Schweppes: Separating Women from Girls!

Δεν είναι απλή υπόθεση να βρίσκεσαι μέσα στα πράγματα, να αφουγκράζεσαι τα "θέλω" των καταναλωτών πριν τα εκφράσουν και να υπογράφεις ένα από τα πιο trend setting προϊόντα για 231 χρόνια στη σειρά!

Αυτή είναι η περίπτωση της Schweppes. Συνώνυμο της κομψότητας και των συνειδητοποιημένων επιλογών, η Schweppes εκφράζεται απόλυτα μέσα από το μήνυμα "Separating Women from Girls ", υπογραμμίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τον αυθεντικό και δυναμικό της χαρακτήρα, και κάνοντάς τη την πιο premium επιλογή για όποια γυναίκα θέλει να αισθάνεται... βασίλισσα! Πάμε λοιπόν να τη γνωρίσουμε...

Η ιστορία της ξεκίνησε όταν ο Jacob Schweppe αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό και το 1783 παρήγαγε τη Schweppes Soda Water, μέσα από τη δική του πρωτοποριακή μέθοδο προσθήκης ανθρακικού. Το πρώτο αναψυκτικό στον κόσμο ήταν γεγονός, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Το 1836 του απονεμήθηκε το "Royal Warrant of Appointment" (ΣΣ: η επίσημη αναγνώριση ενός εμπόρου ως προμηθευτή προϊόντων ή υπηρεσιών στη βασιλική αυλή ή συγκεκριμένες βασιλικές προσωπικότητες, και που του επιτρέπει να διαφημίζει το γεγονός αυτό) από τον ίδιο τον Βασιλιά Γουλιέλμο τον 4ο. Η Δούκισσα του Kent και η πριγκίπισσα Βικτώρια τα είχαν απλά «ερωτευθεί».


Το 1851 ήταν μία χρονιά - σταθμός για τη Schweppes, καθώς ήταν το επίσημο αναψυκτικό της Μεγάλης Έκθεσης που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, στο Crystal Palace, ένα χώρο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο σκοπό. Το σιντριβάνι που βρισκόταν στην είσοδο της έκθεσης έγινε το σύμβολο της μάρκας, το οποίο από τότε μέχρι και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της συσκευασίας των προϊόντων.

Το 1870 λανσαρίστηκαν οι γεύσεις Indian Tonic Water και Ginger Ale. Το Tonic Water έχει μεγάλη ιστορία καθώς συνόδευε το gin των Βρετανών της Ινδίας την εποχή της αποικιοκρατίας και οι οποίοι όταν επέστρεψαν στη χώρα τους συνέχισαν αυτή τους τη συνήθεια, κάνοντας το προϊόν εξαιρετικά δημοφιλές. Η απαράμιλλη γεύση του, με την ελαφριά, πικρή επίγευση, το έχει καθιερώσει ως ένα από τα πιο δημοφιλή αναψυκτικά μέχρι και σήμερα, και το οποίο μπορεί κάποιος να το απολαύσει τόσο μόνο του, όσο και σε κοκτέιλ.

Από την γκάμα της Schweppes, στην Ελλάδα απολαμβάνουμε τέσσερις γεύσεις:

BITTER LEMON
Η Schweppes Bitter Lemon είναι ένα αναψυκτικό που χαρίζει απρόσμενη αίσθηση δροσιάς. Ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στις φρέσκιες, φρουτώδεις νότες λεμονιού και τη χαρακτηριστική πικρή επίγευση που αναζωογονεί το στόμα και τις αισθήσεις.
GINGER ALE
Η Schweppes Ginger Ale έχει καταγωγή από την Αμερική. Πρόκειται για ένα δροσιστικό αναψυκτικό με έντονο χαρακτήρα. Αποτελεί βασικό προϊόν της Schweppes από το 1870.
SODA WATER
Schweppes Soda Water τόσο απλό ως αναψυκτικό, κι όμως πριν από 231 χρόνια ο Jacob Schweppe, αφού παρατήρησε προσεκτικά την ικανότητα της φύσης να παράγει ανθρακούχα φυσικά νερά, αφιέρωσε τη ζωή του για να δημιουργήσει τη δική του πρωτοποριακή μέθοδο προσθήκης ανθρακικού.
INDIAN TONIC
Δημιουργήθηκε το 1870 και από τότε η απαράμιλλη γεύση του, με την ελαφριά πικρή επίγευση, το έχει καθιερώσει ως δροσερό must τόσο μόνο του, όσο και σε κοκτέιλ.