Eat: The Story of Food - Βρεθήκαμε στην νόστιμη βραδιά του National Geographic!

Eat: The Story of Food - Βρεθήκαμε στην νόστιμη βραδιά του National Geographic!

Το φαγητό είναι αγάπη και χθες το γευτήκαμε με τον καλύτερο τρόπο! 

Το φαγητό έχει την ιστορία του ...και τα μυστικά του. Το National Geographic κάθε βράδυ στις 9.00 παρουσιάζει την εκπομπή "Eat: The story of food" που αφηγείται για μας την ολοκληρωμένη ιστορία του φαγητού.

n1


Χθες, γιορτάζοντας την ιστορία του φαγητού, το National Geographic διοργάνωσε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε μια βραδιά γεμάτη γεύσεις και δημιουργική διάθεση στο βιομηχανικό χώρο του Barque.

peskias3

Photo: Κατερίνα Λυκουρέση

Ο σεφ Χριστόφορος Πεσκιάς και γνωστές bloggers όπως η Γωγώ Παπαδιονυσίου του www.mamatsita.gr, η Μαριλίτα Xατζιβασιλείου του www.gourmelita.gr , η Εύα Μονοχάρη του www.funkycook.gr, η Αθηνά Πάνου του www.sugarbuzz.gr με κέφι και χιούμορ ξενάγησαν το κοινό στις σύγχρονες τάσεις του φαγητού συστήνοντας νέα υλικά και νέους συνδυασμούς και αποκαλύπτοντας τα μυστικά τους.

Πάρτε μία γεύση από το μενού της βραδιάς:

- Ποικιλία FOOD REVOLUTIONARIES - Καλαμάρι με pesto και πατάτες αλουμέτ τηγανιτές - Λαζάρου. Το φαγητό σαν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Σε ένα κρυμμένο δρομάκι στον Πειραιά ο Λαζάρου ανοίγει το μακρινό 1987 το "Varoulko" ένα εστιατόριο αφιερωμένο στο ψάρι. Ήταν το πρώτο μοντέρνο Ελληνικό εστιατόριο. Ελληνικά προϊόντα, ελληνική αισθητική, Ελληνικός κοσμοπολιτισμός. Από τότε η Ελληνική Εστιατοριακή σκηνή δεν ξαναγύρισε πίσω. Λίγα χρόνια μετά αυτή η νέα Ελληνική κουζίνα και οι δημιουργίες της θα φθάσουν στα supermarkets, στα mini markets και στα μπακάλικα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
- CARNIVORES – Μανιάτικη ομελέτα - Ααυγό ποσέ με σύγλινο, τραγανό bacon, πανσέτα και πικάντικο παστό σύκο. Η Μάνη αγαπούσε το κρέας πάντα. Η πραγματική Μάνη αυτή που είναι από την Αρεόπολη και πιο νότια. Από το Γερολιμένα και κάτω δεν υπάρχουν ούτε ελαιόδεντρα. Οι άνθρωποι εκεί τρώγανε χοιρινό (σύγκλινο) και ένιπτε ορτύκια. Τα γνωστά λούπινα της Μάνης δεν προορίζονταν παραδοσιακά μόνο για τους ανθρώπους αλλά κυρίως για τα γουρούνια τα όποια έτρωγαν φραγκόσυκα και σύκα (τα 2 φυτά που ευδοκιμούσαν στη περιοχή).
- SEA CHANGES – ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΦΥΚΙΑ - αυτό είναι το μέλλον?
- GUILTY PLEASURES – Pleasure Yes, Guilt Less in that Way!!! Χειροποίητο λουκάνικο με μαριναρισμένο λάχανο (kimchi), γιαούρτι, σε ψωμί ολικής άλεσης
- STAFF OF LIFE- H πεμπτουσία της Μεσογειακής Διατροφής: Κρητικός Ντάκος με ντομάτα,ελαιόλαδο,ρίγανη,ελιές και ξυνομυζήθρα. - SUGAR RUSHES – Η ζάχαρη τρέφει από πάντα το σύμπαν. Η σοκολάτα είναι ο νέος εθισμός. Ο συνδυασμός σκοτώνει!!! Μους σοκολάτας με καραμέλα και μαριναρισμένες φράουλες.

n2


Όλοι εμείς που βρεθήκαμε εκεί φύγαμε με ένα γλυκό χαμόγελο, υπέροχες γεύσεις στον ουρανίσκο και βέβαιοι πως η ιστορία του φαγητού αποτελείται από τις μικρές αφηγήσεις που καθένας μας επιλέγει να μοιραστεί με όσους αγαπάει- και αυτή, είναι μια ιστορία...χωρίς τέλος!

peskias2

Photo: Κατερίνα Λυκουρέση

Όσο για τον μπουφέ... τα εδέσματα έμειναν αξέχαστα - και πάλι με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια & της ομάδας different&different:

- Ταρτάκι με χούμους και chutney αποξηραμένων φρούτων
-Mini σαλάτα quinoa με avocado, αρακά, αγγούρι και vngrt μουστάρδα-μέλι σε ατομικά μπολάκια
- Ταρτάκι με τυροκαυτερή και cranberries
- Μπουκετάκι prosciutto με πικάντικη μαρμελάδα αχλάδι-μουστάρδα
- Σουβλάκι κοτόπουλο satay
- Mousse σοκολάτας με καραμέλα σε ποτηράκι