«Γεύσεις του Τόπου μας»: Η εκδήλωση που έγινε θεσμός και αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο!

«Γεύσεις του Τόπου μας»: Η εκδήλωση που έγινε θεσμός και αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο!

Με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ, εταιρείας του ομίλου FOURLIS

O θεσμός που έγινε λατρεία δεν είναι άλλος από το «Γεύσεις του τόπου μας» με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ, εταιρείας του ομίλου FOURLIS, που δίνει βήμα σε τοπικούς παραγωγούς και μας «συστήνει» κάθε φορά μέσω των events της τοπικά καλούδια!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι εκδηλώσεις ήταν σούπερ επιτυχημένες, καθώς πληθώρα κόσμου έδωσε το «παρών» στα events που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα!

IWANNINA c37a0

Ιωάννινα

LARISA 3ece4

Λάρισα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τοπικοί παραγωγοί της κάθε πόλης παρουσίασαν ξεχωριστά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως ζυμαρικά, σάλτσες, μπάρες δημητριακών, βότανα, μπαχαρικά, θαλασσινά, κρασί, τσίπουρο, γλυκά και οι πετυχημένοι σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος και Χριστόφορος Πέσκιας ετοίμασαν με αυτά μοναδικές τοπικές γεύσεις. Επίσης, όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή και κληρώθηκαν, μαγείρεψαν υπό την καθοδήγηση των έμπειρων σεφ, στα ειδικά διαμορφωμένα "Εργαστήρια Γεύσεων".

athens 2 a695d
athens 0204a

Aθήνα

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε τη σημαντικότητα της εκδήλωσης αυτής, μιας και τα οφέλη της είναι πολλαπλά. Με αφορμή τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, η ΙΚΕΑ πραγματοποίησε παράλληλη δράση και θα διαθέσει 23.000€ - το ισόποσο του 5% των εσόδων των καταστημάτων ΙΚΕΑ Θεσσαλία, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, από το Σάββατο κάθε εκδήλωσης - για την υποστήριξη δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών, των ευρύτερων περιοχών, με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών. Δεύτερο εξίσου σημαντικό αποτέλεσμα είναι το γεγονός πως μέσω αυτών των events δίνεται η ευκαιρία σε τοπικούς παραγωγούς να παρουσιάσουν σε ένα ευρύτερο κοινό τα παραδοσιακά τους προϊόντα, διαφημίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δουλειά τους!

SALONICA 2 58b73
SALONICA b7fea

Θεσσαλονίκη

Εύγε στην IΚΕΑ και στις δράσεις της. Ελπίζουμε ο θεσμός αυτός να συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια. Πάρτε μια γεύση από το τι έγινε σε κάθε ένα από τα events παρακάτω:

{youtube}rmunoY7RnuE{/youtube}

Αθήνα

{youtube}uTrW9tQmjIY{/youtube}

Θεσσαλονίκη

{youtube}LtbEmXP-3Aw{/youtube}

Ιωάννινα

{youtube}-h-Mw2oZKIA{/youtube}

Λάρισα