Στην κουζίνα με την Νταϊάν Κόχυλα και το FAIRY!

Ερμιόνη Σαρρή
Στην κουζίνα με την Νταϊάν Κόχυλα και το FAIRY!

Την ευφάνταστη συνταγή της είχε την ευκαιρία να μαγειρέψει παρέα με την αγαπημένη τηλεοπτική σεφ Νταϊάν Κόχυλα και το FAIRY η νικήτρια που ανέδειξε ο διαγωνισμός του Queen.gr!

Ο λόγος για την κυρία Νίκη Μέρμηγκα η οποία πήρε μέρος στο διαγωνισμό του FAIRY, με μία ιδιαίτερα οικονομική συνταγή με λίγα υλικά και... τα hamburgers με ρεβίθια και κινόα μάς ξετρέλαναν!

LP1 7031 1a5b1

Πιστός «συνεργός» στο μαγειρικό event που στήθηκε δεν ήταν άλλος από το FAIRY, που ανέλαβε όλη τη... δύσκολη δουλειά!

Η χημεία μεταξύ της Νταϊάν και της κυρίας Νίκης «έδεσε» από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν στο Showroom της NEFF στην Κηφισιά και αμέσως τα μαγειρικά σκεύη πήραν φωτιά!

LP1 7168 92cef

Και, φυσικά, ποιος άλλος θα «έσβηνε» κάθε ακαταστασία, άλλος από το FAIRY; Παρόλο που είχαμε δύσκολους λεκέδες να αντιμετωπίσουμε, το FAIRY δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να καθαρίσει τα πιάτα μας! Με αυτό ξεκίνησε η διαδικασία και με αυτό ολοκληρώθηκε. Όπως, άλλωστε, συμβαίνει σε κάθε ελληνικό σπίτι που φροντίζει να συνδυάζει τιμή και ποιότητα στα προϊόντα που εμπιστεύεται!

LP1 7219 ece50

Δεν είναι τυχαίο πως ένα μπουκάλι FAIRY εξασφαλίζει 2 φορές μεγαλύτερη διάρκεια από το 2ο σε πωλήσεις προϊόν, πετυχαίνοντας την υψηλότερη συγκέντρωση καθαριστικής δύναμης σε κάθε του σταγόνα, έτσι ώστε όλοι όσοι νοιάζονται για την οικονομία, να μπορούν να κερδίζουν περισσότερο και τελικά να πιάνουν... τόπο τα χρήματά τους!

Είστε έτοιμες για τη συνταγή;

HAMBURGER ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

Υλικά:
1 φλ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα και στεγνωμένα
½ φλ. κινόα βρασμένη (η αναλογία είναι ¼ φλ. κινόα με ½ φλ. νερό)
½ φλ. βρώμη ή ψίχουλα ψωμιού από μπαγιάτικο ψωμί περασμένο από το multi
½ φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ½ κ.γλ. κύμινο ή άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας ή μίγμα από κύμινο, κάρυ, τζίντζερ, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο
½ κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. κέτσαπ ή Worcester sauce
3-4 κ.σ. λάδι
1 αυγό (προαιρετικά)
(λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια)

LP1 7048 bb7fe

Εκτέλεση:
Ξεβγάζουμε και βράζουμε την κινόα σε μέτρια φωτιά για 5-10 ή μέχρι να ανοίξει.
Από την προηγουμένη έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια και την επομένη τα βράζουμε με λίγο αλάτι, δάφνη ή δεδρολίβανο μέχρι να μαλακώσουν ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ρεβίθια που έχουμε ήδη μαγειρέψει.

Σουρώνουμε και στεγνώνουμε τα ρεβίθια. Με ένα πιρούνι ή την κουτάλα του πουρέ λιώνουμε τα ρεβίθια ή χρησιμοποιούμε το multi.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 2000 C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα μπαχαρικά και αναμιγνύουμε ώστε να πάρουμε μια μαλακή μάζα. Φτιάχνουμε μπιφτέκια και ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί για 30 λεπτά περίπου. Αν δεν μας αρέσουν τα ρεβίθια χρησιμοποιούμε φασόλια λευκά ή κόκκινα.

LP1 7365 f790d

Την επόμενη φορά μπορεί να είσαι εσύ που θα κερδίσεις μία αντίστοιχη εμπειρία!

Και το FAIRY θα είναι εκεί για να αναλάβει την πιο βαριά... δουλειά!

new2 2 63dee