Ό,τι γνωρίζαμε για το τσάι, άλλαξε! Ανακάλυψέ το!

Ό,τι γνωρίζαμε για το τσάι, άλλαξε! Ανακάλυψέ το!

Για πρώτη φορά συμμετείχαμε σε ένα tea workshop την περασμένη εβδομάδα και, πραγματικά, όσα γνωρίζαμε για το τσάι τα αναθεωρήσαμε! Ειδικότερα, το Special Tea Workshop, που διοργάνωσε η Unilever Food Solutions για την επαγγελματική σειρά τσαγιού Lipton, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ μας προσέφερε σημαντικές γνώσεις!


Στο επίκεντρο βρέθηκε η παγκοσμίου φήμης Tea Sommelier της Lipton, Mariella Erkens, που μας εξήγησε τι σημαίνει το ρόφημα τσάι, ποια είναι τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά ποιότητάς του, μας μύησε στις τεχνικές προετοιμασίας, ενώ υπογράμμισε και τη σημασία του σε παρασκευές Cocktails και Smoothies.

DSC 4338 c2a0b


Γνώριζες πως δεν έχει νόημα να κουνάμε το σακουλάκι από το τσάι... πάνω-κάνω, όταν βιαζόμαστε; Παρόλο που απελευθερώνεται το χρώμα, θέλει τουλάχιστον δύο λεπτά της ώρα για να απελευθερωθούν και τα αρώματα. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που το σακουλάκι είναι πλέον σε τριγωνικό σχήμα. Για την αρτιότερη απελευθέρωση των αρωμάτων.


Η νέα σειρά Lipton Plateanum Mix ΙΙ είναι μία επαγγελματική σειρά και δεν μπορούμε να την προμηθευτούμε από τα σούπερ μάρκετ, ακριβώς για αυτόν το λόγο: Επειδή πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα premium. Μπορούμε, όμως, να την αναζητήσουμε στα μέρη που συνηθίζουμε να πίνουμε τα κοκτέιλ μας...

DSC 4465 665db


Οι καινοτομίες της επαγγελματικής σειράς, καθώς και ο νέος τρόπος να πίνεις τσάι στη νέα κούπα Lipton είναι μία μοναδική εμπειρία που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά! Οι διάσημοι bartenders, ambassadors του Lipton Plateanum Mix Γιάννης Κέδες, Γιώργος Μανδράκης, Teo Σπυρόπουλος και Δημήτρης Καντιμήρης προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με τον Γιάννη Κοροβέση, μας παρουσίασαν τις μοναδικές Cocktail και Smoothies δημιουργίες τους με βάση τις premium πυραμίδες τσαγιού Lipton. Η γευστική δοκιμή που ακολούθησε ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό!

DSC 4384 c592e


Από Cocktails δοκιμάσαμε τα: Last Tango, The Silence, Fifth Element, East of Eden, Lost Horizon, ενώ από Smoothies τα: Breaking the Waves, Persona, My Fair Lady, Vertigo, Face to Face. Μπες στη διαδικασία να τα ανακαλύψεις!