Sushi Doughnuts: Δες τα, λάτρεψέ τα και μετά δες πώς θα τα φτιάξεις μόνη σου

Ερμιόνη Σαρρή
Sushi Doughnuts: Δες τα, λάτρεψέ τα και μετά δες πώς θα τα φτιάξεις μόνη σου

Άμα μπορείς, στείλε μας και μερικά εδώ στο γραφείο! 

Αυτό το Instagram τελικά μας έχει «ανοίξει» την όρεξη. Κάθε λίγο και λιγάκι ανακαλύπτουμε νέες ιδέες από τον κόσμο της μαγειρικής και η φράση «γλύφω τα δάχτυλά μου» είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Άσε, που είναι και Παρασκευή και η λέξη φαγητό είναι στα «πάνω» της.

Το σούσι στην Ελλάδα έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια. Τα sush-άδικα ανοίγουν σε κάθε περιοχή της χώρας και μπορείς ακόμα να τα έχεις και με ντελίβερι στο σπίτι ή το γραφείο. Πώς θα σου φαινόταν όμως να είχες στο πιάτο σου σούσι που θα έμοιαζε με ντόνατς. Πιο γκουρμέ και από γκουρμέ.

sushi donuts instagram 71d08
sushi donuts instagram 2 5bc4c

Η διαχειρίστρια του λογαριασμού sobeautifullyraw μοιράστηκε τη συνταγή του sushi doughnut με τους followers της και εμείς το έχουμε σκεφτεί πολύ σοβαρά να την ακολουθήσουμε. Μα η μαγειρική θέλει «πειραματισμούς». Καλά δε λέμε;

sushi donuts instagram 3 cfd02

Αν θες, λοιπόν, και εσύ να τα φτιάξεις πρέπει να εξοπλιστείς με ειδικές θήκες για ντόνατς. Έπειτα της αλοίφεις με γάλα καρύδας και τις γεμίζεις με κρύο ρύζι για σούσι. Όσο για τη διακόσμηση; Αυτό διαφέρει ανάλογα με τη φαντασία του καθενός. Μπορείς να τα πασπαλίσεις με σουσάμι, με μικρά κομμάτια αβοκάντο ή τζίντζερ.

Μερικοί πάντως έχουν τονίσει πως ενώ το συγκεκριμένο πιάτο είναι πολύ εντυπωσιακό, την ώρα του φαγητού υπάρχει πρόβλημα. Μα όντως πώς θα πιάσεις το doughnuts με τα chopsticks. Σχεδόν αδύνατο.

πηγή φωτογραφιών:#sushidonuts instagram

Για δες και αυτό:

Black Ice Cream: Δες πώς φτιάχνεται αυτό το ιδιαίτερο παγωτό