Ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάς σου;

Ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάς σου;

Μικρά μυστικά για να γίνεις η πιο καλή στη ζαχαροπλαστική.

Για να γίνετε η καλύτερη μαγείρισσα και να μπείτε για τα καλά στην καρδιά του πρέπει πρώτα να κερδίσετε την εύνοια της μαμάς του. Και δεν θα το πετύχετε αυτό απλά μαγειρεύοντας νόστιμο στιφάδο αλλά θα πρέπει να δοκιμαστείτε στα δύσκολα. Η ζαχαροπλαστική είναι το δύσκολο κομμάτι της μαγειρικής, θέλει ακρίβεια και εξαιρετική προσοχή. Η πείρα θα σας μάθει να κάνετε τα πιο νόστιμα γλυκά αλλά και δύο-τρία tips δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν, άρα βγάλτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα βασικά για να κάνετε τα πιο νόστιμα γλυκά.

Φροντίστε να κοσκινίζετε το αλεύρι και την ζάχαρη πριν να αναμείξετε με άλλα υλικά για να σιγουρευτείτε ότι έχετε απομακρύνει τυχόν «κομπάκια» που θα χαλάσουν την ζύμη σας.

Τα υλικά σας θα αναμειχθούν καλυτέρα αν είναι όλα ίδιας θερμοκρασίας, προτιμήστε να έχετε το βούτυρο σας και τα υπόλοιπα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να τα αναμείξετε.

Μην προσθέτετε ποτέ τα αβγά όλα μαζί σε μείγμα που περιέχει βούτυρο. Βάλτε τα στο μείγμα ένα-ένα και χτυπώντας καλά, έτσι δεν θα σας κόψει το βούτυρο.

Αν θέλετε να βάλετε κομματάκια φρούτων στην ζύμη σας, βουτήξτε τα πρώτα σε λίγο αλεύρι. Έτσι θα κρατήσουν το σχήμα τους και δεν θα διαλυθούν μέσα στη ζύμη.

Πρέπει να προετοιμάζετε καλά την φόρμα του γλυκού σας πριν βάλετε μέσα την ζύμη. Βουτυρώστε την παντού καλά και στη συνέχεια πασπαλίστε από πάνω με λίγο αλεύρι.

Βάλτε την φόρμα του κέικ πάντοτε στην μεσαία σχάρα του φούρνου σας, για να πετύχετε το τέλειο ψήσιμο.

Προτιμήστε ένα καλής ποιότητος σκεύος για γλυκά -και ίσως πιο ακριβό- για έχετε καλύτερο αλλά και πιο υγιεινό ψήσιμο.

Για να κρυώσει πιο γρήγορα το κέικ που μόλις βγάλατε από τον φούρνο, τοποθετείστε το πάνω σε μία σχάρα. Έτσι θα του δώσετε την δυνατότητα να ξεκολλήσει καλά από τον πάτο της φόρμας.