Δαμάζοντας τα μικροκύματα

Δαμάζοντας τα μικροκύματα

Μικρά μυστικά για τον φούρνο μικροκυμάτων.

 

Έχουμε διαβάσει πολλά για την επικινδυνότητα των φούρνων μικροκυμάτων αλλά και πολλές αντίθετες απόψεις από υποστηριχτές του. Ανάμεσα στις δύο ακραίες απόψεις υπάρχει πάντα η μέση λύση. Φυσικά και δεν μαγειρεύετε στον φούρνο μικροκυμάτων -για αυτό υπάρχει η κουζίνα άλλωστε- αλλά αν ξέρετε τα μικρά πλεονεκτήματα που σας προσφέρει ο φούρνος μικροκυμάτων και θα σας λύσει τα χέρια και θα το φαγητό σας θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο.

Πιάτο ιδανικό για μικροκύματα

Έχετε μόλις πάρει τον φούρνο μικροκυμάτων σας και θέλετε να δείτε αν τα πιάτα σας είναι κατάλληλα για μεγάλες θερμοκρασίες;

Απλά δοκιμάστε ένα μικρό τρικ. Τοποθετείστε το πιάτο στο φούρνο. Στη συνέχεια τοποθετείστε σε ένα πυρίμαχο ποτήρι με ½ κούπα νερό δίπλα στο πιάτο. Βάλτε το φούρνο στο μέγιστο βαθμό για 1 λεπτό.

Μετά από αυτή τη δοκιμασία το νερό θα πρέπει να είναι ζεστό και το πιάτο σας κρύο. Αν το πιάτο είναι ζεστό τότε καλύτερα να μην το τοποθετήσετε μόνο του στο φούρνο γιατί κινδυνεύει να σπάσει.

Κατάλληλο για σάλτσες

Μπορείτε να βάλετε ότι φαγητό θέλετε να ζεσταθεί στον φούρνο μικροκυμάτων αλλά στις σάλτσες ο φούρνος δεν πιάνετε. Αν θέλετε να ζεστάνετε κάτι υγρό, όπως η σάλτσα, θα καταφέρετε να το κάνετε χωρίς να σας αρπάξει, χωρίς να σας στεγνώσει και κυρίως εύκολα και γρήγορα.

Προθέρμανση

Πριν βάλετε τα λαχανικά σας στο γκριλ, βάλτε τα για 1-2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων να μαλακώσουν. Μετά κατευθείαν στην καυτή σχάρα. Έτσι θα γίνουν τραγανά στο εξωτερικό τους και θα παραμείνουν τρυφερό μέσα.