Φτιάξαμε τα πιο νόστιμα μπισκότα με τη Φωτεινή των Muffins 'N' More

Φτιάξαμε τα πιο νόστιμα μπισκότα με τη Φωτεινή των Muffins 'N' More

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Εάν αναρωτιόμασταν τι κοινό θα μπορούσε να έχει το χρηματιστήριο, με τα muffins, τα τραγανά μπισκότα, το λικέρ σοκολάτας και τη διοίκηση επιχειρήσεων πριν γνωρίσουμε την ψυχή των "Muffins 'n' more", τότε πολύ απλά θα κουνούσαμε το κεφάλι και θα γουρλώναμε τα μάτια με απορία. Πώς μπορούν οι πολυετείς σπουδές στα οικονομικά, ένα δίπλωμα MBA και δεκαεφτά χρόνια εμπειρίας ανάμεσα σε νούμερα και αριθμούς να οδηγήσουν σε λιγουρευτικά στρώματα σοκολάτας πλάι σε νιφάδες βρώμης, μικρές αλμυρές μπουκίτσες, χειροποίητα γλυκά και μυρωδάτες μηλόπιτες; Η απάντηση κρύβεται πίσω από το όνομα της Φωτεινής Μαγγανά, η οποία μας πήρε από το χέρι, μας μίλησε για την ιστορία πίσω από τα περιβόητα "Muffins 'n' more" και μας σύστησε με περηφάνια τα "παιδιά" της.
"Το να ξεκινάς από το μηδέν είναι πολύ δύσκολο. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι δημιουργικό, δεν έγινα αρχιτέκτονας που ήταν το όνειρό μου και έτσι άφησα τα οικονομικά για τα γλυκίσματα, συνδυάζοντας το μεράκι με την ψυχανάλυση της χειρωνακτικής δημιουργίας", μας εξηγεί η εμπνεύστρια της πιο εμπνευσμένης φίρμας χειροποίητων εδεσμάτων που έχουμε δει εδώ και καιρό.
"Σκεφτόμουν να φτιάξω κάτι γρήγορο, εύκολο και οικονομικό. Έψαξα στο διαδίκτυο, παρήγγειλα όλα τα βιβλία που υπήρχαν στο Amazon.com σχετικά με τη ζαχαροπλαστική και ξεκίνησα με αλμυρά muffins μπουκίτσες, γεμιστά με τυρί φέτα, ελιές και μπέικον που είναι και τα αγαπημένα μου "παιδιά". Άρχισα να τα δίνω σε ένα μαγαζί στο Κολωνάκι, από στόμα σε στόμα το μυστικό μαθεύτηκε κι έτσι οι ευχαριστημένοι πελάτες, τα bazaars και το internet έκαναν τη φίρμα μου αναγνωρίσιμη", μας λέει όλο καμάρι και εμείς κουνάμε καταφατικά το κεφάλι εντυπωσιασμένοι.
Έχοντας μετατρέψει το σπίτι της σε ένα παράδεισο σοκολάτας, ζαχαρωτών, αποξηραμένων φρούτων και υπέροχων γλυκισμάτων, η ταλαντούχα οικοδέσποινα μας δείχνει τα ξακουστά της λικέρ που αναμιγνύουν μοναδικές γεύσεις όπως σοκολάτα, μήλο, κανέλα, βασιλικό, λεμόνι, μας προσφέρει ένα ιδιαίτερο ρόφημα μόκα- καφέ και μας παροτρύνει να φτιάξουμε μαζί της τα περίφημα μπισκότα του βάζου.
Ένα γυάλινο δοχείο σαν αυτό που έβαζε η γιαγιά μας τη μαρμελάδα γεμάτο πολύχρωμα στρώματα από αλεύρι, baking powder, σόδα, νιφάδες βρώμης, ζάχαρη, αμύγδαλα, smarties και μαζί η συνταγή που υπόσχεται πως σε δέκα λεπτά θα έχετε φτιάξει μόνη τα πιο νόστιμα μπισκότα. Ανακατεύουμε τα υλικά, προσθέτουμε ένα αυγό, μισή κούπα λιωμένο βούτυρο και μία κουταλιά βανίλια, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες, κι ύστερα ψήνουμε το πλούσιο μείγμα για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία.
Η μυρωδιά τους μας ζάλισε, η όψη τους μας έκανε να χαμογελάσουμε και η αίσθηση του τραγανού cookie στον ουρανίσκο μας προκάλεσε τσιρίδες ενθουσιασμού. Μπορεί να χαλάσαμε τη Dukan διατροφή μας, αλλά μόλις ανακαλύψαμε το τέλειο δώρο για τη φιλική παρέα που μας περιμένει στο νησί, την κολλητή μας που έγινε μαμά και δεν έχει χρόνο και το λεγάμενο που είναι γλυκατζής και μας αρέσει να κακομαθαίνουμε.
"Το πιο αστείο που μου έχει συμβεί είναι μία φορά που ήρθε ένα κύριος στον πάγκο μου που ήταν γεμάτος γλυκά και μου ζήτησε κάτι χωρίς ζάχαρη γιατί ήταν αλλεργικός", θυμάται η Φωτεινή, αλλά ακόμα και γι' αυτό έχει βρει τη λύση. "Μπορεί κανείς να φτιάξει όντως γλυκά χωρίς ζάχαρη και μάλιστα σκέφτομαι να αρχίσω να χρησιμοποιώ ένα νέο συστατικό υποκατάστατο, τη "στέβια", που θεωρείται το "φυτό της χιλιετίας". Είναι τριακόσιες φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, έχει μηδέν θερμίδες και ενδείκνυται για ανθρώπους με προβλήματα υγείας", μας υπόσχεται η καινούργια μας φιλενάδα και μοιράζεται μαζί μας το επόμενό της σχέδιο.
Πολύ σύντομα ένα ολόδικό της μαγαζί με λιχουδιές κατευθείαν από τα χεράκια της πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του και εμείς ανυπομονούμε να βρούμε αφορμή να σπάσουμε τη δίαιτα και να ξαναδοκιμάσουμε τις υπέροχες δημιουργίες της.
Φωτεινή σε ευχαριστούμε!

Facebook: muffins 'n' more
Email: muffinsn@yahoo.com