Δοκιμάσαμε το νέο μενού των T.G.I. Friday's «Living Well» και ακόμα γλείφουμε τα δάκτυλα μας

Δοκιμάσαμε το νέο μενού των T.G.I. Friday's «Living Well» και ακόμα γλείφουμε τα δάκτυλα μας

Eating well... Living well μας λένε τα T.G.I. Friday's και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε αφού καταβροχθίσαμε όλα τα πιάτα του νέου υγιεινού, αλλά πάντα γευστικού μενού.

T.G.I. Friday's είναι ένα κλασικό dinner στους καναπέδες του οποίου μεγαλώσαμε. Εκεί φάγαμε την πιο ωραία Ceasar's Salad με ολόκληρα φύλλα παρμεζάνας. Εκεί δοκιμάσαμε για πρώτη φορά μαζί με τους φίλους μας Chicken Fingers και τη Honey and Mustard sauce που ήταν μία από τις πιο έντονες γευστικές αναμνήσεις που είχαμε ποτέ στη ζωή μας. Εκεί αποθεώσαμε τη μυστική Jack Daniel Sauce για όλα τα κρέατα και γευτήκαμε για πρώτη φορά τι θα πει σωστά ψημένο μπιφτέκι όπως μόνο οι μάστερ του bbq ξέρουν. Εκεί κάναμε τα γενέθλιά μας και ανεβήκαμε στην καρέκλα κατακόκκινοι από ντροπή όσο το προσωπικό των Friday's μας έλεγε ένα τραγούδι που ποτέ δεν καταλάβαμε τους στίχους και απολαύσαμε το διπλό Oreo Madness με έξτρα καραμέλα και σοκολάτα, γιατί μας άξιζε το καλύτερο γλυκό του κόσμου. Και κάθε φορά που γευόμασταν κάτι από το μενού των Friday's ποτέ δεν σκεφτήκαμε τις θερμίδες ακόμα και αν ξέραμε ότι είναι παραπάνω από αυτές που η δίαιτα επέβαλε. Τα Friday's όμως, πριν προλάβουμε καν να τους ζητήσουμε υγιεινά πιάτα, προνόησαν και δημιούργησαν το μενού Living Well για όλους εμάς που θέλουμε να απολαμβάνουμε τις γεύσεις των Friday's στην πιο healthy εκδοχή τους.

Και επειδή κάθε καινούργια προσθήκη στο μενού των Friday's είναι μια νέα γευστική εμπειρία σπεύσαμε να δοκιμάσουμε όλα τα πιάτα του νέου μενού. Το κατάστημα στο Κολωνάκι ήταν το ιδανικό μέρος για αυτή την αστική «περιπέτεια» γευσιγνωσίας και η καλή παρέα το απαραίτητο συστατικό για το τέλειο δείπνο. Όλη η ομάδα του Queen.gr πήγαμε τη Δευτέρα το βράδυ για να δούμε αν το Living Well μενού είναι αντάξιο των προσδοκιών και των καταληκτικών κριτικών που έχει πάρει από τους απανταχού λάτρεις του καλού φαγητού.

Φυσικά ξεκινήσαμε με την κλασική σαλάτα Strawberry Fields που είναι η πιο δροσερή καλοκαιρινή, υγιεινή λιχουδιά που έχουμε δοκιμάσει. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, γιατί τα μαριναρισμένα ψητά λαχανικά και η Fruits and Nuts Super Salad με σύκα και βερίκοκα κερδίσαν επάξια την προσοχή του εκπαιδευμένου ουρανίσκου μας που στις μπουκιές τους ανακάλυψε ένα έδεσμα που είναι αντάξιο δημιουργιών σεφ που κατέχουν πολλά αστέρια Michelin, χωρίς όμως την επιτήδευση του fine dining.

Και μετά τα ορεκτικά ήρθε η ώρα των main dishes, εκ των οποίων δεν μπορούσαμε να πρωτοδιαλέξουμε τι θέλουμε και καταλήξαμε να παραγγείλουμε τα πάντα. Το ελαφρύ Chicken Provolone περικλείει όλη την γεύση ενός αγαπημένου μας τυριού συνδυασμένη με το πιο γευστικό ψητό κοτόπουλο. Η ψητή γαρίδα scampi με κοτόπουλο ή σολομό μας απέδειξε πως οι σεφ των Friday's μπορούν να επιτύχουν την πιο καλοψημένη και συνάμα ζουμερή πρωτεΐνη είτε πρόκειται για κρέας, είτε για ψάρι. Και τέλος, το κοτόπουλο με τη σάλτσα βασιλικού ήταν η πιο αυθεντική γεύση που έχουμε φάει τελευταία που μας ξυπνήστε γευστικές αναμνήσεις από τα ταξίδια μας στην Ιταλία.

Όπως ήταν αναμενόμενο στο επιδόρπιο δεν μπορούσαμε να κάνουμε συμβιβασμούς και τελειώσαμε το υπέροχο και υγιεινό δείπνο μας ένα Death by Chocolate και ένα Διπλό Oreo Madness που επισφράγισαν το δείπνο σε μία γαστρονομική εμπειρία πολλών αστέρων. Αν θέλετε λοιπόν και εσείς να γευτείτε το πιο νόστιμο comfort food που μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση δεν έχετε παρά να πάτε μέχρι το πλησιέστερο T.G.I. Friday's και να δοκιμάσετε το Living Well μενού.

Περισσότερα στο site των T.G.I. Friday's